Monte Cristo grófja a Katlan színpadán – 2018. 08. 31., Tokaj Fesztiválkatlan

Dumas klasszikus műve a Monte Cristo grófja, ezúttal musical formájában, csodálatos dalok és remek tánckoreográfiák kíséretben kel életre 2018. augusztus 31-én, a Tokaj Fesztiválkatlan nagyszínpadán.

© A-Team/Nyári Attila

Edmond Dantèst megfosztották a szerelmétől, hosszú éveken át nyomorúságos körülmények között élt a börtönben. Vajon miről ál­modozik az idő fogságában?  És mit tesz egy mesébe illő szabadulás után? Mindez kiderül Gubik Petra, Vastag Tamás főbb szereplésével, a címszerepben Szomor Györggyel, aki egyben az előadás rendezője is.

A fiatal Edmond Dantèst a menyegzőjéről viszik el a rendőrök egy feljelentés alapján. If várának börtönébe kerül, ahonnan nincs visszatérés. A vád: kapcsolat az akkor száműzött Napoleonnal. A vád hazugságra épül, de Dantès már nem tudja bizonyítani igazát. Hosszú éveket tölt börtönben, amikor egy ismeretlen börtön­társ halála révén megszökhet – és egyben birtokosa lehet egy csodálatos vagyonnak is. Elindul tehát, mint Monte Cristo grófja, hogy bosszút álljon megnyomorító­in. A párizsi elit azokból áll, akik őt annak idején bebör­tönöztették. Köztük egykori menyasszonya, és annak fia. A gazdag gróf nem válogat az eszközökben – de va­jon meddig tud elmenni bosszúvágyában? Mikor jön el az idő, amikor már érzelmei megakadályozzák a teljes leszámolást?

© A-Team/Nyári Attila

Edmond Dantèst megfosztották a szerelmétől, hosszú éveken át nyomorúságos körülmények között élt bezárva. Miről ál­modozik az idő fogságában? Vajon mit tesz egy mesébe illő szabadulás után?

Pozsgai Zsolt és Szomor György nyolc évet készült erre a mu­sicalre. Szerelem, intrika, bosszú, szenvedély – Dumas örök­érvényű regénye új formában kelt életre a Békéscsabai Jókai Színház színpadán 2011-ben. Azóta meghódította a hazai és a határon túli színházak közönségét, sikermusicallé vált, és immár túl van a 100. előadáson.

„Maguk az emberi sorsok a legérdekesebbek a történetben. Én mit tennék ebben a helyzetben? Nagyon könnyű azt monda­ni, hogy természetesen megbocsátanék. Akinek így tönkrete­szik az életét, az az igazi próbatétel!”

© A-Team/Nyári Attila

Békéscsabai Jókai Színház:
MONTE CRISTO GRÓFJA
musical
2018. augusztus 31. (péntek) 20.00, Tokaj Fesztiválkatlan

Jegyek: https://fesztivalkatlan.hu/event/monte-christo-grofja/

Forrás: Broadway Event
,