Véget ért a Kultkikötő 2018-as nyári évada – Nagy Viktor: „A Kultkikötő történetének eddigi legnagyobb változása előtt állunk”

Tegnap egy fergeteges Cotton Club Singers koncerttel búcsúztatta a 2018-as évadot a Kultkikötő. Az egész nyáron át tartó összművészeti fesztivál történetében még soha nem szerepelt ennyi program a repertoárban: június 22. és augusztus 25. között, négy helyszínen (Balatonföldváron, Balatonbogláron, Balatonfenyvesen, és idén először Badacsonyban is) közel 250 különböző produkciót, köztük teltházas színházi előadásokat és könnyűzenei koncerteket élvezhetett a közönség. De a java még csak ezután jön! A Kultkikötő történetének eddigi legnagyobb változása előtt áll.

„A 13 éves fennállásunk alatt soha nem volt még ennyi látogatója a Kultkikötőnek: idén több mint 60 ezren döntöttek úgy, hogy a nyaralásnak a kultúra is része. Ez már önmagában is siker, ami mögött kemény munka van: a látogatottság mellett a produkciók számát tekintve is rekordot döntöttünk. Ezen a nyáron egyszerre négy helyszínen, több mint 250 különböző színdarabot, koncertet, illetve gyerekprogramot hoztunk a Balaton-partra” – értékelte az évadot Nagy Viktor, a Kultkikötő alapító igazgatója.

Az előző évekhez hasonlóan idén is nagyon színes programkínálat várta az érdeklődőket: a kamaradaraboktól, a csendes-ülős koncerteken át a nagyszínpadi szuperprodukciókig rengeteg féle előadás szerepelt a repertoárban. Balatonföldváron, Balatonbogláron, Balatonfenyvesen és Badacsonyban fellépett többek között a Quimby, Szabó Balázs Bandája, a Barabás Lőrinc Quartet, a Blahalouisiana, Dés László, a Bagossy Brothers Company, Sena és Zagar is, de a hazai könnyűzenei élet legnépszerűbb előadói mellett a színházi élet legnagyobbjait, köztük igazi színészlegendákat is láthatott a Kultkikötő közönsége. Színpadra lépett többek között: Lázár Kati, Molnár Piroska, Benedek Miklós, Hernádi Judit, Kern András, Trill Zsolt, Balsai Móni és Mészáros Máté is.

„Azzal, hogy a nyári évadunk véget ért, távolról sem értünk a feladataink végére, sőt, a java még csak ezután jön. A Kultkikötő történetének eddigi legnagyobb váltása előtt állunk. A közönség idén utoljára láthatta ebben a formában a központi, földvári helyszínünket: most átadjuk a területet, hogy aztán egy uniós beruházás keretében annak épületállománya, infrastruktúrája teljesen megújuljon. Hamarosan kezdődik az építkezés, és a tervek szerint májusban vesszük birtokba az új helyszínt, ami nemcsak a Balaton-parton, de tulajdonképpen az egész országban egyedülálló turisztikai attrakció lesz. Jövő nyártól fedett színpaddal és jelentős mértékben megnövelt nézőtérrel várjuk a közönséget” – közölte Nagy Viktor, aki a megújulás mellett arra is felhívta a figyelmet, hogy a jövőben minden eddiginél nagyobb figyelmet fordítanak a nyári szezonon túlmutató, négy évszakos működésre.

„A szabadtéri színpadok bezárnak, de mi nem állunk meg: azokon a településeken, ahol eddig is jelen voltunk, eztán is szervezünk majd előadásokat és koncerteket. Legközelebb szeptember 8-án, Kéthelyen, a Kristinus Borbirtokon a Magashegyi Underground – Szimfonikus Remix koncertjére várjuk azokat, akik ősszel is megmártóznának a Kultkikötő életérzésben.

Irány a Kultkikötő!

Forrás: Kultkikötő