Folyékony testek, kísérleti film és hangszobrászat – FERVERE az Art Quarter Budapestben

Fervere címmel rendez ingyenes művészeti fesztivált szeptember 1-jén és 2-án az Art Quarter Budapest és a Spatial Sound Institute (4DSOUND). A két nap során akusztikus koncertet ad a Shaibo, megnézhető Shakespeare Hamletjének rendhagyó filmes adaptációja, a The Rub, interaktív virtuális demo programon vehetünk részt, valamint kiállítások, design vásár, csokoládé túra, süti workshop és hangszobrászat is várja az érdeklődőket.

Liquid Bodies © Wéber Áron

A Fervere latinul „forraljuk” jelentéssel bír, és a borkészítés legfontosabb fázisára utal, amikor a szőlőlé borrá változik. A Budafoki Pezsgő- és Borfesztivál részeként megvalósuló programsorozat a különböző művészeti ágak közötti határokat kívánja lebontani. Az Art Quarter Budapestben dolgozó alkotók installációkkal mutatkoznak be, míg a Folyékony testek (Liquid Bodies) című tárlat cseh kortárs művészek munkáin keresztül a jelenkor néhány fontos társadalmi változására reflektál. Lichter Péter és Máté Bori kísérleti filmje, a The Rub Hamlet szemszögéből meséli el a történetet, absztrakt képeken keresztül merülhetünk alá a dán királyfi elméjébe. A filmben az új, Nádasdy-féle Hamletet Hajdu Szabolcs tolmácsolásában hallhatjuk. A vetítést a The Rub nyersanyagából rendezett kiállítás egészíti ki. Az Európában is kivételesnek számító Spatial Sound Institute terében Nagy Ákos, Sol Ey és Tieran Cross hangszobrászati projekteket mutatnak be a 4DSOUND hangrendszerén, míg szeptember 2-án Pribék Gábor és Filip Ruisl egyedülálló interaktív programja, a Tracer a virtuális valóságba vezeti be az érdeklődőket.

A gyerekek az AQB-ben régóta tevékenykedő cukrász, Majecsko vezetésével süti workshopon ismerkedhetnek meg a különböző technikákkal és formákkal. A Kelecsényi Dóri pszichológus vezette művészetpedagógiai foglalkozáson pedig a Folyékony testek című tárlat anyagából kiindulva, játékos formában tapasztalhatják meg, hogy a különböző anyagok miként viselkednek egyes helyzetekben. Nemcsak a kicsiknek, de a felnőtteknek is izgalmas program lehet a Rózsavölgyi Csokoládéműhely túrája, ahol azt is megtudhatjuk, miként lesz a kakaóbabból csokoládé.

A kétnapos programsorozatot a megkomponált elszállások, a pop és az improvizáció egymásra hatásából építkező, egyedi zenei világú Shaibo akusztikus koncertje zárja. A dalokban mindaz a zenei élmény és benyomás ötvöződik, ami a tagok művészi látásmódját formálja. Ha műfaji meghatározással kell élni, az artpop jellemzi legjobban az együttes munkáját, de azt sem bánják, ha egyszerűen azt mondják rá: „olyan shaibós”.

Shaibo

A programsorozatot az Art Quarter Budapest a Spatial Sound Institute-tal közösen, a Budafoki Pezsgő- és Borfesztivál részeként rendezi meg. Az esemény támogatója Budafok-Tétény Budapest XXII. kerület Önkormányzata.

Fervere programsorozat
Budafoki Pezsgő- és Borfesztivál az aqb-ben
2018. szeptember 1-2.

Helyszín: art quarter budapest – 1222 Budapest, Nagytétényi út 48-50.


Facebook event: https://www.facebook.com/events/1610224235750759/

További információ: https://www.aqb.hu/

Forrás: Fervere