FINISSZÁZS – Szeptember első hétvégéjén zár Sam Havadtoy kiállítása

Szeptember 2-án zár a Sam Havadtoy festőművész New York-i éveit középpontba állító kiállítás, ez alkalomból közös családi alkotásra invitáló program és exkluzív tárlatvezetés várja a látogatókat.

Sam Havadtoy az 1970-es és 1980-as években a város meghatározó művészeivel alakított ki szoros munkakapcsolatot, amely nagy hatást gyakorolt formálódó művészetére. Andy Warhol, Keith Haring, Yoko Ono és sokan mások gyakran vonták be művészeti projektjeikbe a fiatalon New Yorkba érkező, belsőépítészként dolgozó Havadtoyt, akinek egyedi alkotói szemlélete egyre nagyobb teret kapott ezekben az együttműködésekben, és későbbi önálló művészi karrierjét is megalapozta. A kiállítás párhuzamba állítja Sam Havadtoy New Yorkban megvalósult művészeti együttműködéseit saját, későbbi művészeti célkitűzéseivel.

PROGRAMOK

CSALÁDI DUNA PROGRAM

A két órás műhelyfoglalkozás során a részt vevők játékos, interaktív módon megismerkednek a kiállítás néhány műtárgyával, majd azokra reflektálva mindenki saját alkotást is készíthet. Amíg a gyerekek alkotnak, szüleik tárlatvezetésen fedezhetik fel a HUSZÁRLÉPÉSBEN – SAM HAVADTOY NEW YORKBAN című kiállítást.

Szeptember 1. 10.30–12.30 Kiállítótér, 2. emelet

A CSALÁDI Duna Programra szóló programjegy ára 600 Ft/fő. A részvételi szándékot, kérjük, jelezzék, megelőző péntek 17.00 óráig a dabifarkas.rita@ludwigmuseum.hu e-mail címen! A programon max. 20 fő vehet részt.

https://www.ludwigmuseum.hu/program/csaladi-duna-program-sam-havadtoy-kiallitasaban

SAM HAVADTOY ÉS NEMES ATTILA KURÁTOR TÁRLATVEZETÉSE A HUSZÁRLÉPÉSBEN – SAM HAVADTOY NEW YORKBAN C. KIÁLLÍTÁSBAN

A művész, Sam Havadtoy és a kiállítás kurátora, Nemes Attila tárlatvezetése

Egy képzőművészeti karriert sok szempontból vizsgálhatunk, így például afelől a kapcsolatrendszer felől, melyben a művész először próbálja ki, alakítja ki saját nyelvét. Sam Havatoy történetei, munkáihoz kapcsolódó és személyes „sztorijai” legtöbbször azokhoz az ismerősökhöz, barátokhoz kapcsolódnak akikkel a New Yorkban eltöltött évei alatt ismerkedett meg.

Szeptember 1. 16.00–17.00 Kiállítótér, 2. emelet

BELÉPŐJEGY 1600 Ft

https://www.ludwigmuseum.hu/program/sam-havadtoy-es-nemes-attila-kurator-tarlatvezetese-huszarlepesben-sam-havadtoy-new-yorkban

A programok a Dunapest Fesztivál részeként kerülnek megrendezésre!

Forrás: Ludwig Múzeum – Kortárs Művészeti Múzeum