„Ahol a gitár jó kezekben van” – Őszi LOTS Music koncertek

Kanadai, dél-afrikai, német, finn, angol és amerikai fellépők az őszi programban.

A nyári fesztivál dömping után üdítően hathat egy-egy klubkoncert ígérete. A blues-rock zenekarokat bemutató LOTS Music őszi kínálatában most hét kiváló előadót ajánlunk, akik közül többen már közönségkedvencként térnek vissza Budapestre.

HENRIK FREISCHLADER BAND + BEN POOLE

Szeptember 12., szerda – 19:45

Budapest, A38 Hajó 

További részletek: https://www.facebook.com/events/617971115209034/

Online jegyvásárlás: https://www.tixa.hu/hfb_2018

Jegyárak: 3.500 – 4.500 Ft

Dupla lemezbemutató koncert, csak Budapesten! A napokban jelenik meg a hazánkban is nagy ismertségnek örvendő Henrik Freischlader friss albuma, a „Hands On The Puzzle”, melynek dalait az A38 Hajón is bemutatja majd a német gitáros. Nem kis szerencsénkre jó barátja, Ben Poole zenekara is csatlakozik az estéhez, hiszen a fiatal angol zenész is épp új lemezével turnézik, és a két útvonal nálunk metszi egymást. Kihagyhatatlan estének ígérkezik tehát a hazai gitár/blues/rock zenék kedvelőinek a LOTS Music őszi idénynyitó koncertje, melyen legújabb zenei utazását osztja meg velünk Henrik Freischlader és új felállású zenekara. A friss album blues keretéből kikacsintgató (akár soul vagy jazz-fusion) dalaival is remekül nyomon követhetjük az autodidakta „blues polihisztor” zenei fejlődését, és a nagy példaképek hatásai mellett saját stílusának előtérbe kerülését is. Mindemellett napjaink egyik legjobb blues-rock gitárosáról beszélhetünk.

***

JOSH SMITH

Szeptember 18., kedd – 20:30

Budapest, Muzikum Klub 

További részletek: https://www.facebook.com/events/223752538383626/

Online jegyvásárlás: https://www.tixa.hu/josh_smith_2018

Jegyárak: 2.900 – 4.000 Ft

Az amerikai blues gitáros tavaly őszi fantasztikus koncertje után visszatér hozzánk triójával, de már új lemezével a tarsolyában! Karrierjének eddigi legváltozatosabb és talán legjobb albuma, az augusztusban megjelent „Burn To Grow” című lemez dalait is bemutatja szeptember 18-án. A Magyarországon is egyre többek által ismert kiváló muzsikust (Joe Bonamassa egyik nagy kedvencét), hazájában a legjobbak között tartják számon. Limitált ülőhelyek is foglalhatók!

***

BEN GRANFELT

Szeptember 28., péntek – 21:00

Budapest, BackStage Pub 

További részletek: https://www.facebook.com/events/542670416076589/

Online jegyvásárlás: https://www.tixa.hu/ben_granfelt_backstage

Jegyárak: 3.200 – 3.900 Ft 

Ben Granfelt már számos alkalommal bizonyított a hazai közönségnek, hiszen visszatérő vendége az évről évre Budapesten megrendezésre kerülő Nemzetközi Gary Moore Emlékestnek és saját zenekarával is fellépett már Magyarországon. A finnek legjobbja szeptember 28-án tér vissza Budapestre, hogy a június 22-én megjelent „My Soul To You” című új albumának dalait is bemutassa. Legfőbb zenei iránymutatói David Gilmour, Gary Moore és Jeff Beck, de a nagy elődök hatása mellett mára saját zenei hangja is jól felismerhető a műfaji korlátokat feszegető igényes blues-rock előadónak. Az első 50 db jegy kedvezményes elővételi áron! 

***

ERIC STECKEL

Október 7., vasárnap – 20:30

Budapest, BackStage Pub 

További részletek: https://www.facebook.com/events/1750135421676015/

Online jegyvásárlás: https://www.tixa.hu/eric_steckel_backstage

Jegyárak: 3.200 – 3.900 Ft 

Még mindig csak húszas éveinek végén jár az amerikai „ bluesmetal” gitáros, Eric Steckel, pedig már 15 éve jelen van a zenei életben. Még egészen fiatalon fedezte fel magának a brit blues legenda John Mayall, és magával is vitte turnéjára, és késöbb a stúdióba is. Azóta persze számos szólóalbuma is megjelent már, melyek közül idei lemeze azzal is kitűnik, hogy a kivételes tehetségű gitáros ezúttal énekesként is bizonyít, és a Hammond orgona kezelése sem okoz gondot neki. Először lép fel Magyarországon, így a blues/rock gitár szerelmeseinek ez egy kihagyhatatlan estének ígérkezik. Az első 50 db jegy kedvezményes elővételi áron!

***

LAYLA ZOE

Október 17., szerda – 20:30

Budapest, Muzikum Klub 

További részletek: https://www.facebook.com/events/869857406518663/

Online jegyvásárlás: https://www.tixa.hu/layla_zoe_muzikum

Jegyárak: 2.900 – 4.000 Ft 

Először látogat hazánkba a kiváló kanadai énekesnő, aki 2006 óta már blues díjak egész sorát zsebelte be, 2016-ban a European Blues Awards „Legjobb Énekesnő” címét. Október 5-én jelenik meg Layla Zoe új dupla albuma, ’Gemini’ címmel, aminek első korongja az akusztikus blues/folk dalokat, míg a második a dögös blues-rock szerzeményeket tartalmazza majd. Így lesz ez a kétfelvonásos budapesti koncerten is. Limitált ülőhelyek is foglalhatók!

***

DAN PATLANSKY

November 9., péntek – 21:00

Budapest, Analog Music Hall 

További részletek: https://www.facebook.com/events/274129386650299/

Online jegyvásárlás: https://www.tixa.hu/dan_patlansky_amh

Jegyárak: 3.900 – 4.500 Ft 

Az Analog Music Hall koncerttermében lép fel a kivételes tehetségű blues-rock gitáros, Dan Patlansky. A kiváló dél-afrikai muzsikust pár éve Joe Satriani vendégeként ismerhette meg a magyar közönség, de azóta már két felejthetetlen saját bulin is gyarapította hazai rajongótáborát. Ezúttal a februárban megjelent „Perfection Kills” című albumával érkezik Budapestre, hogy még az idei turné vége előtt nekünk is bemutassa új dalait. 

LOTS MUSIC Facebook oldalwww.facebook.com/LotsMusicConcerts

LOTS MUSIC honlapwww.lots-music.hu

Online jegyvásárlás www.tixa.hu/lots-music