Dora Kontha • Dreamland

Dora Kontha Dreamland című egyéni kiállítása szeptember 7. és október 13. között tekinthető meg a TOBE Gallery-ben.

Dreamland #1 © Dora Kontha | 2017.

Dreamland egy belső tájkép sorozatot ábrázol, amely az escapizmusból, az álomszerű helyek iránti vonzalomból és a nem evilági tájképek felfedezésének vágyából áll össze. Amikor a fizikai környezetem nem teszi lehetővé, hogy olyan helyeket örökítsek meg, amelyekre vágyakozom, akkor a képeimet egyfajta képzeletbeli univerzumoknak használom, ahol a személyes emlékek, érzések és valós helyek olvadhatnak egybe.

Az absztrakt kompozíciók különböző külső tájakon és a mindennapi élet pillanatain alapulnak, de a torzított eljárás miatt már nem kapcsolódnak egy adott időhöz és térhez. A belső illúziókban valószínűtlen színek és helyek jelennek meg, ahol már nehéz megkülönböztetni a valóságot az álomtól, a virtuálist a kézzelfogható környezettől.

Kísérleti munkáimban a tradicionális film fotográfia művészi és technikai lehetőségeit kutatom úgy, hogy lejárt 35 mm-es film tekercseket különböző módon manipulálva váratlan színeket, mintákat és formákat hozok létre. Mivel az előhívott képeken már nem láthatók a terek az erős kémiai reakció miatt, a hangsúly a végső absztrakción van és az érzelmeken, amit azok kiváltanak. © Dora Kontha, 2018

A kiállítás a Gallery Weekend Budapest alatt is látogatható
Szeptember 8 – 9., 12:00 – 18:00

Dreamland #10 © Dora Kontha | 2017.

,