A nyár utolsó napjai is tetőmozizással telnek

Közeledik a nyár vége, de ez nem rendíti meg a Budapest Rooftop Cinema csapatának lelkesedését: továbbra is teljes erőbedobással szervezik a vetítéseket!

Lassan egy hónapja, hogy Európa legnagyobb tetőmozija ismételten kinyitotta kapuit új, ideiglenes helyszínén, a Corvin Plaza tetőteraszán, és azóta már számos teltházas vetítést tudhatnak a hátuk mögött. Augusztus hátralevő napjain pedig további remek programokkal várják a filmek szerelmeseit.

Az elkövetkező egy hétben a klasszikus-kultikus filmeké a főszerep! Augusztus 24-én a Vissza a jövőbe trilógia zárórészét láthatják az időutazók, míg a hétvége többi napján a különc romantikusok lelhetik örömüket a kínálatban: szombaton az Egy makulátlan elme örök ragyogását, vasárnap a Parfüm – Egy gyilkos történetét vetítik a szervezők.

A következő hét aztán a „durvább” filmekkel indul útjára. A Nem vénnek való vidék és a Trainspotting méltán váltak az elmúlt évtizedek meghatározó darabjaivá, mind Danny Boyle, mind pedig a Coen-fivérek filmje igazi kultstátuszra tett szert.

De és francia filmek rajongói sem maradnak program nélkül: A French Rooftop Cinema augusztus 23-án Jean-Pierre Melville krimijét, Az árulót tűzi műsorra az ifjú Jean-Paul Belmondóval a főszerepben, míg a nagy érdeklődésre való tekintettel a vetítéssorozat utolsó alkalmán, augusztus 30-án a nagy sikerű Életrevalókat láthatja újra a közönség.

Mindeközben folytatódik a Magyarok a háztetőn is. Augusztus 29-én egy igazán különleges alkalomhoz érkezik a sorozat, hiszen ezúttal a 2018-as Friss Hús magyar rövidfilmjei közül válogatnak a szervezők, így többek között például Bucsi Réka legújabb animációs filmjét is láthatja a közönség.

És bár a nyárnak lassan vége, a tetőmozizásnak koránt sincs! Szeptemberben is folytatódnak a vetítések, egészen addig, míg az időjárás is engedi!

A Budapest Rooftop Cinema folyamatosan frissülő programjai megtalálhatók a szervezők honlapján, Facebook-oldalán, valamint a Port.hu moziműsorában.

A vetítésekre jegyek elővételben kaphatók a Oneticket.hu oldalán.

Forrás: Budapest Rooftop Cinema