Teltház ArTúr Fesztivál harmadik napján

Tegnap a XVII. arTúr Fesztivál programjai folytatódtak tovább, ezúttal két helyszínen: a Túri Fazekas Múzeumban és a Katolikus Templomban.

A Túri Fazekas Múzeumban délután fél öttől egészen este nyolc óráig a Kenderkóc Népi Játszóház várta a kicsiket és nagyokat különböző játékokkal.


A kukoricás játszóban az egykori kukorica feldolgozás lépéseit próbálhatták ki a gyermekek. Lehetőség volt kukoricát fosztani, morzsolni, darálni és átszitálni a kukoricalisztet. Emellett ügyességi játékokkal is készült a Népi Játszóház. Gólyaláb, célba dobó játékok, ugróiskola, horgászat, diógurító és számos érdekesség is várta a résztvevőket.
A színpadi programok is megkezdődtek, fél hattól a Palmetta zenekar gyermekműsorral szórakoztatta a közönséget. Az együttes egy olyan örökséget szeretne megőrizni, mint a magyar népdal. Kötelességüknek érzik ezt a gyönyörű örökséget továbbvinni, mit őseink ránk hagytak. Ezúttal Mezőtúrra akusztikus hangszereléssel, interaktív gyermekprodukcióval érkeztek.
Ezalatt a másik helyszínen a Katolikus Templomban a Szolnoki Szimfonikus Zenekar egy igazán színvonalas koncerttel varázsolta el a résztvevőket.


Mindeközben a Túri Fazekas Múzeum programjaiban egy nem várt közlekedési helyzetnek köszönhetően egy kis csúszás alakult ki, hiszen a következő együttes késve tudott megérkezni, azonban ebben az időben a Palmetta Zenekar egy ráadás akusztikus műsorral kápráztatta el a közönséget. A rögtönzött koncertet köszönjük az együttesnek.


Ez idő alatt megtelt a Túri Fazekas Múzeum udvara és a Bud Spencer és Terence Hill Emlékzenekar is szerencsésen megérkezett Mezőtúrra. A színpadi beállást követően megkezdődött műsoruk. A csapat egy olyan különleges formáció, amely kizárólag csakis a Bud Spencer és Terence Hill filmek zenéit játssza. A repertoár lefedi a teljes életművet és minden korszak legismertebb dalaiból tevődik össze. A koncerten elhangzott többek között a Kincs, ami nincs, a Bűnvadászok és a Piedone betétdalai is.


A fergeteges műsort követően az arTúr kertmoziban a Made In Hungária című filmet tekinthette meg a teltházas közönség.

Az Artúr Fesztivál programjai ma is folytatódnak tovább. 16 órától a Badár Emlékház és a Fazekasműhely második alkalommal mutatja be az ott készült gyermekalkotásokat.
17 órától a Vivace Kamarakórus ad koncertet Katolikus Templomban.
18 óra 45 perctől a Líria Táruslat műsorát tekinthetik meg az érdeklődők a Városi Oktatási Centrum udvarán, ezt követően pedig 20 órától Dolhai Attila lép fel szintén ezen a helyszínen.

A fesztiválszínpadon is megkezdődnek a programok a mai napon.
16 óra 20 perctől az EKG Band, 18 óra 30 perctől a Szkítia, 22 órától pedig a ZANZIBÁR ad koncertet.
A fesztiválsátorban a Feláldozhatók lép fel, majd a koncerteket követően Retro Disco vár mindenkit hajnal két óráig Dj. Henrikkel.

https://www.facebook.com/ArTurFesztival/

Forrás: arTúr Fesztivál és Túri Vásár