A kíméletlen (16 ) – már a mozikban!

Egy fiatal angol bokszolót pitiáner drogügyletek miatt Thaiföld legkeményebb börtönébe zárják. Billy Moore számára hamarosan világossá válik, hogy a kegyetlen helyen csak akkor maradhat életben, ha alkalmazkodik a fegyház belső szabályaihoz. A börtön poklából és kilátástalan helyzetéből egyetlen módon szabadulhat: engedélyt kér, hogy részt vegyen börtönök közötti Muay Thai boksz bajnokságokon. Bokszolnia azonban nem elég: életben is kell maradnia a ringben.

A kíméletlen Billy Moore igaz története, aki Thaiföld két legbrutálisabb börtönét élte túl. A film forgatási helyszíne egy működő thai börtön volt, több szerepet elítéltek, valamint ex-fegyencek alakítottak.

Jean-Stéphane Sauvaire filmjének világpremierje a 2017-es Cannes-i filmfesztivál hivatalos programjában volt. A kíméletlen a Billy Moore élettörténetéből íródott nemzetközi bestseller alapján készült. A főszerepet Joe Cole, a Birmingham bandája és a Green Room színésze, valamint Vithaya Pansringarm (Csak Isten bocsáthat meg) játsszák. Cole a szerep kedvéért hónapokat töltött bokszedzésekkel, valamint rengeteg időt töltött az igazi Billy Moore-ral és családjával Liverpoolban. 


A KÍMÉLETLEN
Színes, feliratos angol-amerikai-francia dráma

Rendezte:Jean-Stéphane Sauvaire
Írta: Jonathan Hirschbein, Nick Saltrese
Producer: Roy Boulter, Rita Dagher, Sol Papadopoulos, Nicholas Simon
Fényképezte: David Ungaro
Vágó: Marc Boucrot
Zene: Nicolas Becker

Szereplők: Joe Cole, Vithaya Pansringarm, Nicolas Shake, Panya Yimmumphai, Billy Moore, Somluck Kamsing, Pornchanok Mabklang

Eredeti cím: A Prayer Before Dawn
Hossz: 116 perc
Hang: Dolby Digital
Vetítési mód: DCP
Országos bemutató: 2018. augusztus 9.
Forgalmazó: Vertigo Média
Korhatár: Tizenhat éven aluliak számára nem ajánlott (IV.)
Imdb: https://www.imdb.com/title/tt4080956/

Forrás: Vertigo Média