Indul a 15. Crescendo Nyári Akadémia

Alig egy hét van hátra a 15. születésnapját ünneplő Crescendo Nyári Akadémia és Fesztivál kezdetéig. Augusztus 1. és 13. között kerül sor a nemzetközi komolyzenei mesterkurzusra, melyre ezúttal 33 országból érkeznek a résztvevők: fiatal tehetséges zenészhallgatók és zenészprofesszorok.

Tokaj

Az idei Nyári Akadémia fő tematikája Claude Debussy és a francia zene. A zeneszerzőről halálának 100. évfordulója alkalmából koncertek és zenetörténeti előadások keretében emlékeznek meg a Crescendo diákjai és tanárai.

A művésztanárok jelentős része visszatérő meghívott vendégünk, ám az akadémia új kurzusvezetőkkel is várja a hallgatókat, így Dominik Brühwiler zongorakísérővel, Imamura Yasunori lant- és Uwe Schenker-Primus bariton énekművésszel.

A tokaji komolyzenei mesterkurzus hagyományához híven ezúttal is valódi fesztiválban csúcsosodik ki, melynek során többek között Fülei Balázs zongorakurzusának zárókoncertje, barokk és jazzkoncert, kortárs zene, operajelenetek és utcazene tarkítja a fesztivált. A hangversenysorozatot a legkiemelkedőbb diákok szóló- és kamarazenekari produkciói, majd a Crescendo Szimfonikus Zenekarának Beethoven III. (Eroica) szimfóniájának előadása zárja.

A programokra a belépés ingyenes. A Crescendo Nyári Akadémia és Fesztivál programfüzetének online változata itt megtalálható:

http://crescendoinstitute.org/hu/fesztivalprogram

Crescendo Summer Institute | Shortfilm from ODPictures Art Studio – official on Vimeo.

Honlap: www.crescendoinstitute.org

Facebook: https://www.facebook.com/crescendosummerinstitute

Instagram: https://www.instagram.com/crescendosummerinstitute/

Forrás: Crescendo Nyári Akadémia és Fesztivál
,