Újabb dinóval bővül a szegedi dinoszaurusz-kiállítás

Újabb dinó érkezik július 24-én, kedden a szegedi Móra Ferenc Múzeum dinoszaurusz-kiállítására. A 4 méter hosszú raptor konténere Amerikából más irányba indult el, így csak mostanra tud a Szegeden látható társaihoz csatlakozni. A dinó további érdekessége, hogy szerepelt a Jurassic Park második részében.

Újabb taggal bővül a szegedi dinoszaurusz-csapat: egy raptor érkezik július 14-én, kedden a Móra Ferenc Múzeumba. A későbbi érkezés oka egy szállítási malőr: a konténert a szállító cég először nem Magyarország irányába indította el, így a dinó hosszú hetekkel tovább vándorolt, mint társai.

Most végre ez a raptor is megérkezik úti céljához: kedden délelőtt emelik ki a konténerből és helyezik el végleges helyére, a múzeum egyik kiállítóterébe. A raptor körülbelül 4 méter hosszú, és szerepelt a Jurassic Park második részében, melynek a kiállítás kurátora, Don Lessem volt a szakértője.

A szegedi dinoszaurusz-kiállítás óriási sikerrel zajlik: egy hét alatt több, mint tízezren tekintették meg a tárlatot a Móra Ferenc Múzeumban.

Forrás: Móra Ferenc Múzeum