SAJTÓKÖZLEMÉNY a Budapest Rooftop Cinema ideiglenes bezárásával kapcsolatban

Ahogy az elmúlt napokban tapasztalhattátok, több erre a hétre meghirdetett vetítésünket le kellett mondanunk, illetve más időpontra kerültek át a meghirdetett előadások.

Az ok sajnos egyben megdöbbentő és szomorú: a Rooftop Cinemának társbérletben helyet adó klubot a VIII. Kerületi Önkormányzat azonnali hatállyal bezáratta.

A Corvin Club közleménye:

https://www.facebook.com/124222010961499/posts/1962681693782179/

Budapest egyetlen tetőmozija a város legnagyobb tetőteraszán külön üzemeltetésben működött az elmúlt években a klub mellett, de az infrastrukturális sajátosságokat és az épület adottságait is figyelembe véve szoros együttműködésben.

Roppant tanácstalanok és végtelenül elkeseredettek vagyunk amiatt, hogy 2018-ban, Európa egyik kulturális fővárosában előfordulhat az, hogy egy financiálisan és politikailag is független intézményt egy tollvonással el lehet tüntetni a város, az ország kulturális szórakozásra vágyó közönsége elől.

Az elől a közönség elől, amely hétről-hétre, napról-napra megtöltötte jókedvvel, nevetéssel, olykor drámai pillanatokkal a csillagos ég alatt ezt a fantasztikus helyet.

Dolgozunk a megoldáson! Mindent megteszünk azért, hogy mihamarabb újra vetíthessünk klasszikus és kortárs, hazai és nemzetközi alkotásokat.

A nézőktől és partnerektől pedig azt kérjük: tartsatok ki mellettünk, szolidarítsatok a Corvin Clubbal is, hisszük, hogy van megoldás a kialakult helyzetre.

Addig is: „stay tuned”, figyeljétek az oldalunkat, ahol azonnal megosztunk minden infót Veletek a mozival és a tervezett vetítésekkel kapcsolatban.

Kérdések és együttműködési ötletek esetén állunk rendelkezésetekre.

A BP Rooftop Cinema volt, van és lesz!

❤️ BRC CREW 🖤

Forrás: Budapest Rooftop Cinema