Eddig már több mint tízezren látták a Nemzeti Galéria Frida Kahlo kiállítását, amely jövő héttől hétfőnként is látogatható

Már az első néhány napon több mint tízezren voltak kíváncsiak a Magyar Nemzeti Galériában július 7-én nyílt, a 20. század egyik legmeghatározóbb női művészének, a napjainkra ikonikussá vált Frida Kahlónak a műveiből rendezett tárlatra. A kiállítás régi adósságot törleszt, hiszen a közönség már régóta várta a csak sok évvel halála után világhírűvé vált, ám azóta is töretlen népszerűségnek örvendő mexikói művész magyarországi bemutatkozását.

Frida Kahlo: A törött oszlop (The Broken Column), 1944 /The Broken Column), 1944
Olaj, vászon, farostra húzva/ oil on canvas on masonite)39.8 x 30.5 cm
Col. Museo Dolores Olmedo, Xochimilco, México
Photo credit: Erik Meza/Javier Otaola
© Banco de Mexico, Diego Rivera Frida Kahlo Museums Trust, Mexico, D.F. by SIAE 2018

A nagy érdeklődésre való tekintettel július 16-ától a kiállítás a szokásos nyitva tartáson felül hétfői napokon is látogatható lesz.

A Magyar Nemzeti Galéria négy hónapra ad otthont a világ legjelentősebb Frida Kahlo-gyűjteményével rendelkező mexikói múzeum, a mexikóvárosi Museo Dolores Olmedo remekműveire épülő, az életmű egészét átfogó tárlatnak. A festőnő születésének 111. évfordulóján megnyílt kiállítás november elejéig látogatható. A bemutatott 35 alkotás – 26 festmény és 9 rajz – között látható néhány a művész védjegyévé vált önarcképei közül, és szerepelnek olyan jelentős művek is, mint az egyik legelső vászonfestménye, valamint életrajzi ihletésű képek, portrék, szimbolikus tartalommal telített alkotások is.

Info: http://mng.hu/idoszaki_kiallitasok/frida-kahlo-122937

Frida Kahlo: Diego és én, 1944 / Diego and I, 1944 olaj, farost / oil on masonite 12,3 × 7,4 cm
Magángyűjtemény/Private Collection
© Banco de Mexico, Diego Rivera Frida Kahlo Museums Trust, Mexico, D.F. by SIAE 2018

Forrás: Magyar Nemzeti Galéria