„Négydalos” premier

Anna és Márton S., vagyis Szlávics Anna és Somogyi Márton ének-zongora duója múlt november óta koncertezik. Tavasszal négy dalból felvételt készítettek, ami „Négydalos” címmel jelenik meg, mától hallható, illetve letölthető:

https://annaesmartons.bandcamp.com/album/n-gydalos

„Engem korábban főleg a Cirkusz-KA etnojazz zenekaromban lehetett látni, ahol szerzőtársammal írjuk dalainkat, járjuk a világot. Ott is sok kiváló zenész megfordult körülöttünk, de mindig szerettem volna távolabbi vizekre is elevezni a „Cirkusz-KA anyahajótól. Először jött néhány szóló fellépés, egy gitárral a vállamon, majd az Anna Mur zenekarom. Eközben egy egészen hirtelen jött ötlettől vezérelve Marcival is dolgozni kezdtünk Anna és Márton S. néven. Igazából már ezer éve ismertük egymást, figyeltük, hogy ki merre jár, muzsikál épp, de valahogy a közös zenélésre mégis csak most került sor. Ez volt a tökéletes időzítés.

Anna és Márton S.

Először az én dalaimhoz nyúltunk alapanyagként, amik zeneileg teljesen új formát, és színeket kaptak Marci kezei alatt. Érdekes utazás nekem, de még csak az elején járunk. Eddig a közönség elkényeztetett minket, már rajtunk volt a sor viszonozni ezt. Hát itt a „Négydalos”, szeretettel készült! Az internetes letöltést nem áraztuk be, „name your price from 0” vagyis mindenki annyit ad amennyit gondol, amennyivel úgy érzi hogy segíteni tudja munkánkat, további felvételkel születését. Így, akár ingyen is letölthető a négy dal.”

„A „Ha egy híd utat tart” című dalhoz készült a videó. Könnyed hangulat, találkozom egy sráccal, szóba elegyedünk, semmi különös. Ismerkedünk, keressük egymás határait, de jön egy pillanat, amikor hátra kell lépni kettőt. Lényegében erről a pillanatról szól ez a dal. Végül mégis írtam hozzá egy „happy end”-et, ami már csak puszta kitaláció. Hangulatában összetartozik a „Végtelen tánc” című dallal. Mostanában ezt szeretem a legjobban Marcival játszani. Ugyanez az „én lépek, vagy te lépsz?” patt-helyzet, de itt már messzebbre mentünk, mert már táncolunk, és megyünk még tovább is, a történet végtelen. A „Forog” és az „Itt ki él?” került még a négydalosra, ezeket az Anna Murral és a Cirkusz-KA-val már bemutattuk. Itt a zenei megoldás újszerűsége miatt döntöttünk úgy hogy keljen felvételen is külön életre a két Anna és Márton S-féle verzió. Remélem tetszeni fog!”