Magyar alkotás az Odesszai Nemzetközi Filmfesztivál PITCH fórumán – Pátkai Marcell Börtönkórház című sorozatterve is versenyez a 20 000 dolláros díjért

PÁTKAI MARCELL showrunner és író megrázóan izgalmas BÖRTÖNKÓRHÁZ című TV sorozattervét beválogatták az ODESA IFF SCRIPTEAST SERIES PITCH fórumába. Ezzel a meghívott, összesen hat Kelet-Európai projekt közül egyedüliként képviseli Magyarországot 2018. július 13. és 21. között az Odesszai Nemzetközi Filmfesztiválon, melyet a szakma a Berlinale előszobájának tekint. A FILMTEAM gondozásában, jelenleg fejlesztés alatt álló drámai történelmi kórházsorozat két idősíkban, az 1956-os forradalom alatt, valamint 1957-ben, a megtorlás évében játszódik. A válogató bizottság elsődleges szempontként kiemelte a Kelet és Közép-Európai gyökerekkel rendelkező írók, nemzetközi potenciállal rendelkező projektjeit. A nyertes 20 000 USD-t kap a forgatókönyv megírásához és a gyártás előkészítéséhez.

Vajon egy orvos számára minden élet egyenlő? V​agy nem? Az 1956-os forradalom és az azt követő megtorlás idején az orvosoknak választaniuk kellett család, becsület és túlélés között. A valós történeteket is felhasználó történelmi drámasorozat két idősíkon mutatja be az egészségügyi dolgozók emberfeletti helytállását: egy kórházban 1956-ban a forradalom idején, és egy börtönkórházban a forradalmat követően.

A 38 éves Pátkai Marcell, forgatókönyvíróként több, jelenleg is futó TV-sorozatban bemutatkozott már (Mi kis falunk – RTL Klub, Korhatáros szerelem – TV2), emellett szövegíróként, kommunikációs szakemberként is dolgozik nemzetközi ügynökségeknek.

A Filmteam Kft számos hazai játékfilmes produkció létrehozása mellett (pl. Ujj Mészáros Károly: Liza, a Rókatünder, Mészáros Márta: Aurora Borealis) nemzetközi TV sorozatok gyártásában is tapasztalt  (pl Captain Alatriste, Cobra 11 in Budapest), ezúttal egy hiánypótló, magyar történelmi TV sorozatterv mellé állt partnerként.

Az Odesa IFF ScripTeast Series Projects az Odesszai Nemzetközi Filmfesztivál által szervezett drámasorozat verseny, amely a ScripTeast (európai mesterképzési program a legjobb kelet-európai forgatókönyvírók számára) keretében, az Independent Film Foundation és a Star Media támogatásában jött létre.

Forrás: Filmteam
,