Ingyenes tudományos élménytábort indít a Szent István Egyetem

Tudományos élménytábort rendez a Szent István Egyetem gödöllői Campusán augusztus 21. és 25. között, ahol a tudományok iránt érdeklődő középiskolások érdekfeszítő természettudományos és szabadidős programokon vehetnek részt. Az ingyenes szállás és ellátás biztosított, így a tanulóknak csak az utazás költségeivel kell számolniuk.  

Az EFOP-3.4.4-16-2017-00010 pályázat keretében megvalósuló táborba a pályaválasztás előtt álló fiatalokat (a 11. évfolyamot, illetve a középiskolai 3. évfolyamot idén befejezőket) várják, akik személyes tapasztalat útján mártózhatnak meg a tudományos világban, segítve ezzel a felvételi döntésüket.

A táborlakóknak csapatokat alkotva nyílik lehetősége műszaki és természettudományos feladatokat megoldani matematikai ismereteikre támaszkodva. A feladatok célzottan a matematikai és fizikai gondolkodást, illetve az elméleti ismeretek gyakorlati alkalmazását hivatottak fejleszteni, megoldásuk során a résztvevők a legkülönfélébb műszaki problémákkal találkozhatnak. Robotokhoz, különleges geometriai alakzatokhoz, repülő építéshez, hídépítéshez, 3D nyomtatáshoz, gépjárművekhez, motorokhoz kapcsolódó kérdésekkel találkozhatnak, és ezeket próbálják megoldani.

A könnyedebb tudományos programok, így a gépmúzeum látogatás és csillagmotor indítás mellett a szervezők gondoltak a kikapcsolódásra is. Szalonnasütést és kastélylátogatást terveznek és lehetőséget nyújtanak a környéki érdekességekkel való ismerkedésre.

A tábor csupán egyike az intézmény által fiataloknak kínált tudományos lehetőségeknek. Az egyetem szeptembertől folyamatosan megújuló, modern oktatási és kutatási infrastruktúrával várja elsőéves hallgatóit. Az idén érettségizők számára a rendes felvételi mellett pótfelvételi eljárást is hirdettek, melynek keretei között számos továbbtanulási lehetőség közül válogathatnak a tudományok és az agrárpályák iránt érdeklődők.

Forrás: Vízió Budapest