A foci-vb alatt is várja a nézőket a Budapest Rooftop Cinema

Bár épp az egész világ futball-lázban ég, azért a Budapest Rooftop Cinema nem feledkezik meg a filmek rajongóiról sem: a világbajnokság ideje alatt is gondoskodnak mozis programokról a szervezők.

Európa legnagyobb tetőmozija az elkövetkező hetekben is izgalmas kultfilmekkel, várva várt premierekkel és a French Rooftop Cinema keretein belül francia remekekkel színesíti a budapesti programlehetőségek sorozatát.

Június 28-án kerül a hazai mozikba 2015 egyik sikerfilmjének folytatása, a Sicario 2. – A zsoldos. A Benicio Del Toro és Josh Brolin főszereplésével készült, mexikói drogkartellekkel vívott küzdelmet bemutató akcióthrillert már rögtön a premier napján láthatják az érdeklődők a Corvin Club tetőteraszán, de aki szeretné felidézni az első rész történéseit, azok június 26-án este is ellátogathatnak a Budapest Rooftop Cinemába, a Sicario – A bérgyilkos vetítésére.

Azoknak, akik inkább a könnyedebb szórakozásra vágynak, a Mozinet jóvoltából a szervezők premier előtt hozzák el a társadalmi problémákat is bemutató, fergeteges francia vígjátékot, az Egy burka, egy nadrágot. A június 29-i vetítésre már most kaphatók a jegyek a Oneticket.hu oldalán.

A következő héten pedig az elmúlt évtized meghatározó filmjeié a terep! Július 4-én a képregények rajongói a Marvel Cinematic Universe igazi úttörőjének, a 2008-as Vasembernek örülhetnek, Robert Downey Jr. főszereplésével, de azok is megtalálják az ízlésüknek valót, akik a blockbusterek helyett inkább a művészibb vonal iránt érdeklődnek. Őket július 8-án Nicolas Winding Refn kultfilmjével, a Drive-val várják a szervezők.

Július 5-én végre útjára indul a 2018-as French Rooftop Cinema. A Francia Intézet és a Budapest Rooftop Cinema közös vetítéssorozata hétről hétre a francia filmművészet egy kiemelkedő alkotásával várja a nézőket: első alkalommal a Piaf (La môme / La Vie en Rose) kerül levetítésre, mely 2008-ban Oscar-díjat hozott napjaink talán leghíresebb francia színésznőjének, Marion Cotillard-nak. A Fench Rooftop Cinema igazi nemzetközi program: a filmeket minden esetben eredeti (francia) nyelven, angol felirattal láthatja a közönség.

A Budapest Rooftop Cinema folyamatosan frissülő programjai megtalálhatók a szervezők honlapján, Facebook oldalán, valamint a Port.hu moziműsorában.

A vetítésekre jegyek elővételben kaphatók a Oneticket.hu oldalán.

Forrás: Budapest Rooftop Cinema