Rendhagyó gyerekrajz kiállítással kezdi a nyári szünetet a Zipernowsky Ház

Kortársaik rajzain keresztül tanulhatnak a gyerekek a biztonságos közlekedés alapjairól a Zipernowsky Házban megnyílt kiállításon.

Az Újbuda szívében található galériában játszva tanulhatnak az odalátogató gyerekek a biztonságos közlekedésről. Azon túl, hogy a beérkezett rajzok művészekhez méltó környezetben tekinthetőek meg, a legjobb alkotásokat 3D-ben modellként is kiállították. Így az általános „Hozzányúlni tilos!” szabály itt érvényét veszti, szabadon lehet játszani a megelevenedett rajzok szereplőivel.

A Zipernowsky Ház a művészeteket és a tudományokat immár ötödik éve tárgyalja együtt kiállításain. Most, megújulásának egyik kezdő lépéseként, üde, barátságos színfoltként kapcsolódik be a Bartók Béla úti galériák diskurzusába a klasszikus gyerekrajz kiállításokat új szemszögből megközelítő tárlatával.

A program a Generali a Biztonságért Alapítvány és a Comenius Alapítvány támogatásával jött létre, ugyanis mindkét szervezetnek fontos, hogy a gyerekek minél hamarabb találkozzanak a közlekedés szabályaival. A jövő generációjának különösen nyitott szemmel kell járnia; a közlekedés technológiája és kultúrája rohamosan változik.

A kiállítás megtekinthető a Zipernowsky Házban, a Bartók Béla út 33. szám alatt, hétfőtől csütörtökig 10.00-18.00 és pénteken 11.00-19.00 között.

A Zipernowsky Ház oldala: https://www.facebook.com/ZipernowskyHaz/

Más megjelenés: https://www.boredpanda.com/designer-team-turns-kids-art-into-reality/

Forrás: Zipernowsky Ház
,