Kezdd a Múzeumok Éjszakáját a Ludwig Múzeumban!

Exkluzív tárlatvezetések, irodalom, koncert, filmvetítés, dj szett a teraszon, homlokzati fényfestés vár a leghosszabb éjszakán!
Gyere velünk a kulisszák mögé, ismerd meg a legjobb műtárgysztorikat, készíts LEGO-ból műtárgyat és válassz magadnak művészeti könyvet vagy magazint a Könyvturkálóban
Ludwig Múzeum – A közösségek múzeuma

Vedd meg a karszalagod a Ludwig Múzeumban vagy ide kattintva! Az első 50 vásárlónk Ludwig noteszt és a Könyves magazin legfrissebb számát kapja ajándékba!

KIÁLLÍTÁSOK
Permanens forradalom. Mai ukrán képzőművészet
Minden nem látszik – Türk Péter (1943-2015) életműkiállítása
Westkunst – Ostkunst. Válogatás a Gyűjteményből

CSALÁDI PROGRAMOK
17.00 Megnyitó: Tapintható tárlat a Westkunst Ostkunst kiállításban
A múzeum által kiírt, vakok és gyengénlátók számára is hozzáférhető Tapintható pályázat-ra beérkezett munkákból rendezett  válogatásban  ebben az évben a különböző generációk megváltozott nemi szerepének értelmezéseit járhatták körül az általános és középiskolás jelentkezők tapintható, látássérültek számára is értelmezhető pályamunkák formájában.
3. emelet, kiállítótér

18.0023.00 Műtárgyat LEGO-ból?
Miért is ne! A program során a nyíregyházi fiatalokból álló Tekerd! csoporttal közösen rakhatják ki az érdeklődők a múzeum egyik sztárját, Roy Lichtenstein Vicki című művét, amelyhez összesen 31.600 db 1 x1 cm-es kockát használnak majd fel. Ezen kívül lesz  3D-s LEGO-objekt készítés, a Tekerd! csoport munkáiból készült pop-up kiállítás is látható lesz!
2. emelet, könyvtár

18.0019.00 Rendhagyó pszichológiai tárlatvezetés a Westkunst – Ostkunst. Válogatás a Gyűjteményből kiállításban
A népszerű Kapcsolatunk másokkal – Kapcsolatunk magunkkal című pszichológiai tárlatvezetés különkiadása.
A részvétel regisztrációhoz kötött: Jelentkezni június 22-ig: szira.henrietta@ludwigmuseum.hu lehet.
(maximális létszám: 15 fő)
3. emelet, kiállítótér

17.0023.00: Kortárs Könyvturkáló
Vigyél magaddal művészetet! Ingyen elvihető kiadványok, hazai és nemzetközi művészeti albumok, újságok. Csak a Múzeumok Éjszakáján!
2. emelet, könyvtár

EXKLUZÍV PROGRAMOK
18.0019.00 Ludwig Lounge EXTRA: Mit lát az író?
Dragomán György – Szabó T. Anna szerzőpárossal Valuska László (Könyves magazin) beszélget a Minden nem látszik – Türk Péter (1943-2015) életműkiállításban
1. emelet, kiállítótér

19.0019.30 Kurátori tárlatvezetés a Permanens forradalom. Mai ukrán képzőművészet kiállításban
A tárlatvezetést tartja: Popovics Viktória a kiállítás kurátor asszisztense
2. emelet, kiállítótér

19.3020.30 Kollár-Klemencz László estje a Permanens forradalom. Mai ukrán képzőművészet kiállításban
2. emelet, kiállítótér
A Kistehén zenekar frontembere, dalszerzője, szövegírója. A Budapest Bár és a Rájátszás oszlopos tagja. Rövidfilmek forgatókönyvírója, rendezője, szépíró.
A Rengeteg című album Kollár-Klemencz harmadik szólóalbuma, amely szorosan követi a 2008-ban megjelent, Ember a Fán című első, valamint az Erdős Virág verseinek feldolgozását tartalmazó, 2014-es második szólóalbum, a Legesleges hangulatát, szöveg centrikusságát, személyességét.
„Soha semmi nem érdekelt annyira, hogy csak azt az egyet csináljam. Talán mégis egyetlen dolog: menni az erdőben, bele a sűrűbe, a messzeségbe árkon-bokron át, mindig csak beljebb és beljebb.” (Kollár-Klemencz László)
2. emelet, kiállítótér

21.0023.00  Éjszakai ragadozók Exkluzív filmvetítés és filmklub Réz András esztétával
Rendező: Tom Ford
Szereplők: Amy Adams, Jake Gyllenhaal, Michael Shannon, Aaron Johnson
A filmről: Susan Morrow, Los Angeles-i műkereskedő hihetetlen jómódban él férjével, Hutton Morrowval, ám mégsem érzi teljesnek az életét. Az egyik hétvégén Hutton elutazik az egyik szokásos és túlzottan gyakorta esedékes üzleti útjára, Susan pedig egy csomagot talál a postaládájában.
A csomagban egy regényt van, melyet a volt férje, Edward Sheffield írt, akivel már évek óta nem beszélt. A küldeményhez Edward egy levélkét is mellékelt, melyben arra bíztatja Susant, hogy olvassa el az írást, aztán keresse meg, amíg ő a városban tartózkodik. Este, egyedül az ágyban Susan olvasni kezd. A könyvet neki ajánlották…
angol nyelven, magyar felirattal
1. emelet, kiállítótér

22.0022.40 Willany Leó
Grecsó Zoltán improvizációs táncszínháza. A Ludwig Múzeum tereiben a kiállítótérre s az ott található alkotásokra reflektálnak táncművészek és zenészek, interpretálva a művek által közvetített benyomásokat, érzeteket.
3. emelet, kiállítótér

22.40–22.45 Éjszakai séta a kulisszák mögött
Miben hasonlít a csokoládé az olajfestményhez? Lehet-e műtárgyon ücsörögni? Vajon tényleg lapulhat-e csontváz a szekrényben? Gőgös Ágota és Kónya Béla restaurátorok előadása a restaurátor műhelyben, ahol a látogatók közelebbről is megismerkedhetnek a múzeumi műtárgyak felkészítésének rejtelmeivel és a kölcsönzés folyamatával.
Találkozó 22 órakor az Infopultnál

23.0023.30 Late Night Stories
Rendhagyó tárlatvezetés, kulisszatitkok, műtárgysztorik a Westkunst – Ostkunst című gyűjteményi
válogatásban. A tárlatvezetést tartja: Sugár Zsófia
3. emelet, kiállítótér

SZABADTÉRI  PROGRAMOK
19.00–01.00 Bem aka Matild DJ szett a Múzeum teraszán
Bem Tábornok, a Ludwig Múzeum rezidens DJ-je egy igazi, vinylből kevert muzeális egzotikával készül, az élvezhető fogyaszthatóság és a kacsintós humor keretein belül.
P’art Kávézó terasz

22.00–01.00 Árnyékképek – fényfestés
Árnyékvetítés a Múzeum homlokzatán A Permanens forradalom. Mai ukrán képzőművészet c. kiállításhoz kapcsolódóan Nyikita Salennij ukrán művész inspirációjára.

JEGYVÁSÁRLÁS