Programokkal és sztárokkal ünnepli az apákat az UNICEF

Június 17-én az apukákat és persze gyermekeiket köszönti az UNICEF: kispályás focimérkőzések, kosármeccsek, játékok, sztár apák és szakértők beszámolói, valamint rengeteg játék várja az érdeklődőket 10 órától a Marczibányi Sportcentrumban. 

Június 17-én  az apáké a főszerep. A köszöntés mellett az UNICEF arra is felhívja a figyelmet, hogy az apák mennyire fontos szereplői a gyerekek életének. Aktív részvételük a koragyermekkorban hozzájárul gyermekeik egészséges fejlődéséhez, a közösen töltött minőségi idő kiegyensúlyozottabb és sikeresebb felnőtt életet biztosít gyermekeik számára.

A koragyermekkor kritikus időszak a gyermekek értelmi, érzelmi, társas, és testi fejlődése szempontjából. Ma már bizonyított tény, hogy az apák azzal is jelentősen hozzájárulhatnak gyermekük későbbi életéhez és adottságaihoz, ha az anyák mellett már ebben a korai szakaszban tevékenyen részt vesznek a kicsik mindennapjaiban, etetik őket, olvasnak nekik, beszélgetnek, játszanak és énekelnek velük.

Június 17-én az UNICEF Magyarország várja az apukákat, a gyerekeket és persze az anyukákat is a Marczibányi Sportcentrumban.

A számos interaktív program mellett a látogatók meghallgathatják kedvelt sztár-apukák saját Apa-sztorijait. A szakértők mellett ott lesz többek között Sebestyén Balázs, Majoros Péter Majka, Oláh Gergő, Rónai Egon, Nánási Pál, Hajós András, Nyári Krisztián, Lukács Miklós, Harsányi Levente, de a Nickelodeon jóvoltából találkozhatnak Dórával és SongyaBobbal is a gyerekek. A sportos családok kispályás focimeccseken, kosár- és squashmérkőzéseken indulhatnak, de akár pingpongozhatnak vagy csocsózhatnak is együtt.

A helyszínen dedikálja legújabb könyvét Varró Dániel, aki szintén részt vesz  a  kerekasztal beszélgetések egyikében.

A rendezvényre a belépés díjtalan, a sportmérkőzések nevezési díjával a játékosok az UNICEF gyermekekért végzett munkáját támogatják.

Az UNICEF elindította továbbá az unicef.hu/apa-sztori oldalt, ahol a „ha tudtam volna, mielőtt apa lettem” témakörben várják az izgalmas, érdekes és vicces saját történeteket minden Apukától. Ezt a témakört dolgozzák fel 17-én a rendezvényen résztvevő sztárok segítségével.

Töltse június 17-ét a Marcibányi téri Sportcentrumban sportolva, játszva, izgalmas és érdekes „apás” témákról beszélgetve – sztárokkal, szakértőkkel, sportolókkal, közéleti személyiségekkel, sok-sok vidámsággal.  

Fontos háttérinformációk a sportmérkőzésekhez:

A kispályás foci- és kosármérkőzésekre nevezni az alábbi címen lehet: https://unicef.hu/apak-napja/

A 5+1 fős focicsapatokat (vegyes „apa-gyerek” csapatok) a helyszínen a bírók segítségével állítjuk össze, de akár teljes csapatok nevezését is várjuk.

A nevezési díj 2500,- Ft / fő, minden nevező UNICEF mezt kap ajándékba

Érdemes nevezni! A győztes csapatokat, dedikált focilabdák, Fradi meccsjegyek, értékes Lego ajándékcsomagok, Feldobox élményajándék dobozok, a Maratonman ajándékutalványai, a Nivea ajándékcsomagjai és a Dr. Rose nagyértékű szűrési szolgáltatási csomagjai várják.

Becsüljük meg a SzuperApákat! – az esemény főtámogatója a Cofidis Magyarország.

Forrás: UNICEF Magyarország

Kapcsolódó cikk: http://artnews.hu/2018/06/12/magyar-sztarapukak-is-csatlakoznak-a-nemzetkozi-unicef-kampanyhoz/