RUBEN BRANDT, A GYŰJTŐ – ÚJ, MAGYAR, EGÉSZESTÉS ANIMÁCIÓ – Novembertől a mozikban, de már most indul a műkincsek utáni hajsza és egy kis hőlégballonozás

Novemberben kerül a magyar mozikba Milorad Krstić Ezüst Medve-díjas alkotó RUBEN BRANDT, A GYŰJTŐ című egészestés, magyar, animációs akció-thrillere, mely a James Bond-filmek hangulatát megidézve vezeti be a nézőt a művészet rejtett dimenzióiba. Elkészült a film első teaser-előzetese és plakátja, a Kolorádó fesztiválon Ruben Brandthoz kapcsolódóan hőlégballonozni lehet majd, egy kocsmai műkincsgyűjtő-játék szerencsés nyertesei pedig egy titkos vetítés keretében már júniusban megnézhetik a filmet.

A művészet olykor veszélyesebb, mint az élet, derül ki a Ruben Brandt, a gyűjtő című egészestés magyar animációs akció-thrillerből. Különös rablássorozat rázza meg a világ leghíresebb múzeumait: egy rejtélyes bűnbanda egymás után szerzi meg a legértékesebb képeket. Hiába minden óvintézkedés, semmi sem akadályozhatja meg a Gyűjtőt (Kamarás Iván) és csapatát az újabb festmények ellopásában, a rendőrség pedig tehetetlen. Csupán Kowalski (Makranczi Zalán), a washingtoni magánnyomozó veszi észre, hogy mi a közös az ellopott műtárgyakban, de veszélybe kerül az élete, amikor beleszeret a rablóbanda femme fatale-jába, Mimibe (Hámori Gabriella). A pánikba esett biztosítótársaságok százmillió dollár jutalmat ajánlanak a nyomravezetőnek, ezt hallva pedig az alvilág is bekapcsolódik a macska-egér játékba, mindent elsöprő lavinát indítva el. Milorad Krstić egyedi látványvilágú akció-thrillerében az egész világot bejárjuk egy olyan utazás során, amely percenként okoz újabb és újabb meglepetéseket. A 4K-ban készült animációs alkotásban a köznapi és fantázia szülte formák keverednek, ahol mindvégig extravagáns alakok, futurisztikus és vintage elemekből épülő dizájn, autósüldözés, humor és mindig újra töltődő izgalom köti le a néző figyelmét.

A közönség először június 16-án a Kolorádó Fesztiválon ismerkedhet a RUBEN BRANDT világával. Az első 50 szenvedélyes műgyűjtő, aki egy képeslapon összegyűjti a fesztivál hat különböző helyszínén beszerezhető pecsétet, és megmondja, hogy mi a kleptomániás tolvaj neve, jutalomként felszállhat az égbe a Ruben Brandt, a gyűjtő hőlégballonnal és ezáltal a film egyik izgalmas jelenetének hangulatát saját bőrén is érezheti.

Június 15-én egy izgalmas „kincskeresős játék” veszi kezdetét Budapesten. A filmben számos ismert festményt lopnak el, ezért 9 szórakozóhelyen 9 különböző képeslapot találhat majd a közönség. A képeslapok előlapján a filmben megjelenő festmények egyike lesz látható, a hátoldalán pedig azon kávézó címe, ahol az előző és a következő festmény található. Azon lelkes játékosok előtt, akik összegyűjtik és egymás mellé helyezik mind a 9 képeslapot, egy QR-kód rajzolódik ki. Azon regisztrálva derül majd ki, hogy hol és mikor lesz az első, titkos, premier előtti vetítés.

A film teljes költségvetése 1 milliárd 180 millió forint volt, amelynek 75 százalékát, 882,5 millió forintot a Magyar Nemzeti Filmalap biztosított, míg a közvetett támogatásokból 295 millió forint érkezett. A zenét Cári Tibor szerezte, a produceri munkát Miskolczi Péter, Roczkov Radmila, Roczkov Hermina, Milorad Krstić és Kurdy-Fehér János végezte.

A RUBEN BRANDT, A GYŰJTŐ létrehívott egy olyan – több mint 100 szakemberből álló – magyar animációs alkotócsapatot, amely kiemelkedő és úttörő munkája eredményeként születhetett meg az első, teljes mértékben a Magyar Nemzeti Filmalap által finanszírozott, egészestés animációs alkotás. A RUBEN BRANDT, A GYŰJTŐ novemberben kerül a hazai mozikba a Mozinet forgalmazásában.

https://www.facebook.com/RubenBrandtagyujto