RÉGI CSIBÉSZEK: Dénes Tamás, Lakat T. Károly új könyvének bemutatója

Dénes Tamás, Lakat T. Károly Régi csibészek Nagy vagányok, nagy futballisták című könyv bemutatója 2018. június 12-én, kedden, 17 órakor az Örkény István Könyvesboltban (1137 Budapest, Szent István krt. 26.).

A könyvet bemutatja és a beszélgetést vezeti dr. Borbély Zoltán sportújságíró.

Vendégek: Dénes Tamás futballtörténész és Lakat T. Károly publicista, a kötet szerzői, Murányi András  újságíró, a Zoom.hu hírigazgatója és  Zsengellér Zsolt sportújságíró

A bemutató háziasszonya: László Ágnes

A kötet a magyar és a külföldi futballtörténelem „két csapatra való” (11-11) klasszisának a pályáját és élettörténetét eleveníti fel. Kiderül belőle, miért ült börtönben a hőskor leghíresebb futballistája, Schlosser Imre. Hogyan került a világbajnoki részvételébe (s ezüstérmébe) Cseh Matyinak egy rangadó utáni verekedés? Valóban az éjszaka császárai voltak-e a futballisták a hatvanas évek Budapestjén, hol siklott ki Törőcsik András élete, miért került a gulágra Eduard Sztrelcov, miért tekintette szinte a fiának Higuitát, a kolumbiai kapust a kilencvenes évek leghíresebb drogkereskedője? Ki volt a botrányhős, aki az angol futball első üzletembere is volt egyben, ki az a kétszeres világbajnok brazil csillag, aki megölte az anyósát, miért nem lett világsztár Kocsis Lajos, s még temérdek érdekesség. Félidei találkozó rokonlelkekkel: öntörvényű zsenik a művészvilágban, a magyar film Gascoigne-ja, a színpad Cantonája vagy éppen a rockzene Törőcsik Andrása.

A szerzők a bemutató után dedikálják a könyvet, amely a helyszínen kedvezményesen vásárolható meg.

MINDENKIT SZERETETTEL VÁRUNK!

Forrás: Kossuth Kiadó