Jön a budapesti Fülesbagoly Tehetségkutató döntője

Kialakult a budapesti Fülesbagoly Tehetségkutató döntőseinek névsora. Az előzsűrizés során a 10 legjobb közé nagyon színes produkciók kerültek: van például minimál elektro, metalfunky, valamit jazz és pop igényes fúziója. A legjobbak június 10-én a Trip Hajón mérkőznek meg egymással. A belépés ingyenes. 

Ahogy a martonvásári Fülesbagoly Tehetségkutatóra, úgy a budapestire is rengeteg színvonalas produkció jelentkezett. A nevezett dalok előzsűrizése megtörtént, és kialakult a 10 együttesből álló döntő. A fináléba jutott a mesevilágban utaztató JaMese, a pszichedelikus káoszrock Ljubljana, a minimál elektronikát karizmatikusan tálaló The Anahit, a jazzt és az igényes popot ízléses fuzionáló Mr. Pink and the Panthers, a duóból r&b/jazz/soul együttessé bővülő Tudomanna,  az amerikai-afro érzést tökéletesen közvetítő Ruby Harlem, a rock/punk/ska/metal/funky Bad Habbit, a vokálokban gazdag pop Szelina, a két frontemberes blues/soul Soulbreakers végül egy zenei csemege, a The Pontiac. A produkciókat egy szakmai zsűri véleményezi és díjazza, nevezetesen: Andrásik Remo, a Hangszeresek Országos Szövetségének főtitkára, Kurucz Róbert, a Petőfi TV felelős szerkesztője, Süli András, a Campus Fesztivál programigazgatója, valamint Warnusz Zsuzsa zenész, a Budapest Voices művészeti vezetője.

Az ítészek értékes nyereményeket adnak át a fővárosi döntőn. A nyertes felléphet a 2019-es Campus Fesztiválon és a Budapest Music Expón, 5.000.000 forint értékben kap sajtómegjelenéseket, a TMP Entertainment Group készít neki egy fullextrás klipet, és részt vehet az Öröm a Zene Tehetségkutató döntőjében, ahol a fődíj 3.000.000 forint. A további helyezettek, különdíjazottak is komoly ajándékokat kapnak, például fellépést az Anna and the Barbies előtt, koncertezést a a 2019-es Zorall Sörolimpián és a Művészetek Völgyében, a Harcsa Veronika Udvarban, Zeneszöveg.hu profilt illetve egyéb médiamegjelenéseket biztosítanak számukra. Az Audio-Technica a legszuperebb tárgyi nyereményeket ajánlotta fel a különdíjasoknak.

A döntő a Trip Hajón lesz június 10-én, vasárnap. 13 órakor kezdődik, és nagyjából 20 óráig tart. A belépés ingyenes. A Fülesbagoly Tehetségkutató az Öröm a Zene rendszerében, a Hangfoglaló Program támogatásával jött létre.

További információ: fulesbagoly.blog.hu

Facebook-esemény: https://www.facebook.com/events/159259421571395/