Tai Chi Awareness Day Budapesten

Azok számára, akiknek fontos az egészségük megőrzése illetve javítása, és szeretnék egy kellemes, a testet-lelket megújító mozgásforma gyakorlásával eltölteni szabadidejüket, kiváló lehetőség a Taoista Tai Chi™.

A hazánkban is egyre népszerűbb meditatív mozgásforma számtalan irányzata közül a Taoista Tai Chi abból a szempontból különleges, hogy a hangsúlyt teljes egészében az egészség megőrzésére és javítására helyezi. Jótékony hatása kiterjed a vérkeringés serkentésére, a testtartás és egyensúlyérzék javítására, az állóképesség és a rugalmasság fejlesztésére, a stressz csökkentésére és a kiegyensúlyozott, jó közérzet kialakítására.

A 108 lépésből álló gyakorlatsort kortól és egészségi állapottól függetlenül bárki végezheti. Különösen ajánlott idős emberek és gerinc- vagy egyéb mozgásszervi problémákkal küzdők számára, de az egészséges és fiatalabb korosztályok is számos kihívással találkozhatnak a mozgás során.

A Magyarországi Taoista Tai Chi Társaság a kanadai központú Nemzetközi Taoista Tai Chi Társaság része. A 26 országban működő nonprofit szervezet jelenlegi tagsága meghaladja a 42 ezer főt. Az 1970-ben alapított társaság önkéntes szellemisége kiterjed a Taoista Tai Chi™ oktatására is, ami az alapító, Moy Lin Shin mester által meghatározott szempontok szerint valósul meg.

Taoista Tai Chi bemutató az egyetem téren

A Társaság hagyományai közé tartozik, hogy tagjai évente egyszer, az Awareness Day alkalmából világszerte nyilvános, szabadtéri bemutatókat tartanak. Kezdetben csak néhányan vettek részt az emberek figyelmét az egészségtudatos életmód fontosságára felhívó közös tai chin. Mára a program a Társaság legnagyobb nemzetközi rendezvénysorozatává nőtte ki magát: ilyenkor közel 30 országban, összesen többezer fő vesz részt a többszáz helyszínen szervezett nyilvános bemutatókon.

A Magyarországi Taoista Tai Chi Társaság a nemzetközi rendezvénysorozathoz kapcsolódva, a szabadtéri tai chi rendezvények sorát idén májusban, Sopronban nyitotta meg, majd Győrben és Egerben folytatta. Budapesten 2018. június 16-án, 15 és 16 óra között tartanak nyilvános bemutatót a Madách Imre téren. A budapesti Awareness Day rendezvény alkalmával egyúttal a Társaság helyi klubjának 10 éves évfordulóját is ünnepli a tagság.

A bemutató során az érdeklődők megtekinthetik a 108 lépésből álló Taoista Tai Chi™ sorozatot, és tájékozódhatnak a mozgásforma egészségre gyakorolt hatásairól. A részvétel ingyenes, mindenkit szeretettel vár a Magyarországi Taoista Tai Chi Társaság!

További tájékoztatás: www.taoistataichi.hu

Forrás: Magyarországi Taoista Tai Chi Társaság