MÏUS x ATTARAY VISUAL a Ludwig Múzeumban június 5-én

A MAPS konferencia nyilvános záróeseményeként a Shaibo és a Mïus gondoskodik a jó hangulatról a Ludwig Múzeum üvegtermében.

Különleges audiovizuális tripre invitál a mïus és az Attaray Visual projekt ezen az estén, ahol egy 50 perces blokkban ti is részesei lehettek annak, hogyan találnak egymásra a lüktető ütemek és absztrakt formák pulzáló fényei a vásznon. A mïushoz ezúttal Hegyi Dóri csatlakozik.

Az esemény MAPS konferencia belépővel ingyenes, mindenki másnak 2000 Ft-os programjeggyel látogatható. A programjegy feljogosít a Ludwig Múzeum aktuális kiállításainak ingyenes megtekintésére!

PROGRAM

20.00 – Shaibo
21.00 – Mïus x Attaray Visual

SHAIBO
A flow-élmény zenei nyelvre való lefordítása ösztönözte Szigeti Zsófi énekesnőt arra, hogy barátaival, Cseh Péter gitárossal, Nyitrai Péter basszusgitárossal és Klausz Ádám dobossal 2015-ben életre hívja a Shaibo-t. Az energikus és friss csapat egy olyan üde színfolt kíván lenni az európai popzenei palettán, mely elkötelezett az igényes zenei megszólalás mellett, de nyitott más művészeti ágakra is. Stílusuk a funk dögösségét egyesíti a rock erejével, a szívszorító artpopot a jazz kifinomultságával, de kerüli a puszta eklektikát. A zenekar olyan előadók társaságában koncertezett, mint a Kéknyúl, Antonia Vai vagy a Jónás Vera Experiment, 2017-ben pedig elnyerték a Hangfoglaló Program támogatását.

mïus
Egy BBC-s dalpremier, Brandt Brauer Frick és Vessels-remixek, valamint egy szintén beharangozó videóklip után a mïus áprilisban jelentkezett kollekciózáró nagylemezével. A Théque Records gondozásában debütált Twentytwo 22 című új anyag néhol még beránt a sötétebb elektronikába, de az irány már tudatosan pozitív, a zörejek, zajok, valamint fúvós és vonóshangszerek feszes harmóniája pedig egy erősen atmoszférikus világot teremt. Álmos Gergő szólóprojektjének új anyagán ezúttal is vendégeskednek énekesek – Hegyi Dóri (OHNODY) és a lengyel Raf Skowronski mellett, egy új férfihang, Szőke Zoli (Deep Glaze, Tape Delay) is feltűnik egy dalban.

Forrás: Ludwig Múzeum – Kortárs Művészeti Múzeum
,