Júniusi dallamkoktél

Egy nyolc éves gyermek a hónap ünnepeltje. A zene a legkedvesebb játéka, úgy hívják: Anima Musicae és Mozartot különösen kedveli, szülinapján csak őt játssza majd olyan nagyszerű közreműködőkkel, mint Rolla János és Érdi Tamás (2018. június 20., szerda 19 óra Nyolc éves az Anima Musicae Kamarazenekar).

Anima Musicae Kamarazenekar

A júniust egyik nagy sikerű koncertünk ismétlésével indítjuk: Cseh Tamás kultikus dalai egy generáció életérzését fogalmazzák meg. A ma már szintén halhatatlan kanadai költő-zenész, Leonard Cohen dalai ugyanígy megérintik a magyar szíveket. A sokszínűség igénye közös Másik Jánosban és Kovács Ferenc Öcsiben, mindketten több zenei műfajban is otthonosan mozognak, és szívesen komponálnak is, így saját szerzeményeiket is elhozzák ezen az estén a Társaskörbe (2018. június 4., hétfő 19 óra Négy szerző, két előadó: Másik János – zongora, gitár, bandoneon, ének és Kovács Ferenc (Öcsi) – hegedű, trombita, ének).

Négy szerző, két előadó

Haydn-vonósnégyesek korabeli fuvolás átiratai szólalnak meg a Traverata Együttes koncertjén, Mozart és egy Haydn-tanítvány, Anton Wranitzky fuvolás kvartettje mellett (2018. június 6., szerda 19 óra – A halhatatlan Haydn I.  – A Traverata Együttes koncertje).

Hétfőn az álmok mezejére lépünk. Liszt és Wagner világába kalauzol minket egy fiatal, nemzetközileg elismert énekesnő (2018. június 11., hétfő 19 óra Álmok – Dalest Liszt és Wagner műveiből: Fodor Bernadett mezzoszoprán, Bonyhádi István zongoraművész).

Fodor Bernadett, Bonyhádi István

Vallásos és egyházi művek összefűzött sorozatát mutatja be a 16. századi Spanyolországból a fiatal Domus Artis Énekegyüttes, melyet a világhírű baseli Zeneakadémia, a Schola Cantorum Basiliensis diákjai alapítottak 2017-ben. Tagjai Argentínából, Brazíliából és Magyarországról indulva Baselben találtak egymásra (2018. június 14., csütörtök, 19 óra Domus Artis Énekegyüttes).

Domus Artis

Két lemez anyagát hozza koncertjére Balog József zongoraművész a következő hétfőn: a 2017-ben megjelent Kék rapszódiát és egy rögzítés előtt álló művet: Wolf Péter tisztelgését Bach, a zeneszerző óriás és a kiváló előadó Balog József előtt, a Wolf-temperiertes Klaviert (2018. június 18., hétfő 19 óra Balog József zongoraművész koncertje).

Balogh József

Az évad, mint az évek óta már hagyomány, a Fischer Annie születésnapja előtt tisztelgő koncerttel zárul Fischer Annie-ösztöndíjas fiatal művészek közreműködésével (2018. július 5., csütörtök 19 óra Fischer Annie-emlékhangverseny). Szőke Cecília

Forrás: Óbudai Társaskör