Ismét kinyitotta kapuit a Budapest Rooftop Cinema!

Május 17-én és 18-án a változékony időjárás ellenére teltházas vetítésekkel indult útjára a Corvin Club tetején a Budapest Rooftop Cinema hatodik szezonja. Az idei kínálatban a klasszikus és premier filmek mellett idén ismét érkeznek a magyar és francia filmeket bemutató sorozatok – és most először az HBO GO jóvoltából sorozatokat is nézhetnek a filmrajongók.

Európa legnagyobb tetőmozija a hivatalos nyitórendezvény előestéjén a legújabb Marvel-filmmel, a Deadpool 2-vel, a nyitóestén pedig a Harcosok klubjával várta a filmrajongókat. A rendezvények előtt, 17-én a szervezők régi és új partnereikkel együtt tájékoztatták a sajtó képviselőit a 2018-as újításokról.

A Budapest Rooftop Cinema egyik alapítója, Besnyő Dániel elmondta, idén a már megszokott, rendszerint hétfőnként jelentkező klasszikus és kultikus filmek mellett a fő hangsúlyt a premierfilmekre fektetik. A nézők a mozis premierekkel közel egy időben láthatják Hollywood friss terméseit: képregény- és akciófilmek mellett igyekeznek minél több olyan filmet műsorra tűzni, melyek nagy érdeklődésre tehetnek szert. Amikor csak lehetséges, a filmeket eredeti nyelven, magyar felirattal vetítik. A Cinema Classics filmjeire 990 forintért, a Premier Movie Dayekre 1490 forintért szimpla, 2790 forintért dupla jegyek válthatók.

Teszler Tamás, a Magyarok a háztetőn elnevezésű keddi, a filmhu-val és a Magyar Nemzeti Filmarchívummal közös vetítéssorozat programszervezője elmondta, hogy a tavalyi sikeres debütálás után kissé új irányba terelik a műsort: a hazai filmművészet klasszikusai és legfrissebb sikerei mellett olyan csemegékkel, mint a Taxidermia, az Isteni műszak vagy az Utóélet, nagyobb teret nyernek a kortárs alkotások. Idén először rövidfilmek is helyet kapnak a programban a Friss Hús Rövidilmfesztivál és a MOME animációs válogatásával. A sorozat filmjeire 990 forintos áron válthatnak jegyet a nézők.

Magyarok a Háztetőn: Taxidermia

Az elmúlt évek tapasztalatai arról árulkodnak, hogy óriási igény mutatkozik a francia filmek iránt, ezért sokak örömére csütörtökönként a Francia Intézettel közösen ismételten megrendezésre kerül a French Rooftop Cinema. 2018 nyarán összesen nyolc alkalommal láthatja a közönség a francia filmművészet legjavát, természetesen minden alkalommal eredeti – francia vagy az Hirtelen az üresség esetében angol – nyelven, de ezúttal angol felirattal. Uzsák Zoltán az Intézet képviseletében elmondta, hogy a programban olyan vígjátékok, premier előtti vetítések és kultikus klasszikusok is helyet kapnak, mint az Életrevalók, a Rock’n’roll vagy Az áruló. A sorozat filmjeire 990 forintos áron válthatnak jegyet a nézők.

French Rooftop Cinema: Életrevalók

Az idei év legnagyobb újdonsága, hogy a Budapest Rooftop Cinema kínálatában már sorozatok is szerepelnek. Erről Pinczés-Pressing Ádám számolt be az HBO képviseletében, hiszen az egyik legnagyobb streaming szolgáltató jóvoltából lesznek láthatóak napjaink legnépszerűbb szériáinak egyes epizódjai. A Westworld és a Trónok harca mellett igazi kuriózumként a magyar sikersorozat, a közönségtalálkozóval kísért Aranyélet is a tetőre költözik egy este erejéig. A közönségkedvenceken túl egy premierrel is készülnek a szervezők: júliusban érkezik a Budapest Rooftop Cinema vásznára Amy Adams-szel a főszerepben az Éles tárgyak. Ezek a vetítések ingyenesek lesznek, csupán az akár helyben elvégezhető, egy hónapos hozzáférést biztosító HBO GO regisztrációhoz kötöttek.

HBO-GO: Westworld

2018-ban tehát nem csupán a mozis kedvenceket, de a televíziós műsorokat is láthatja a közönség, utóbbiakat ráadásul olyan minőségben, melyre korábban nem volt precedens. A kiváló képminőséget a szervezők egy Christie Digital DLP 2K – DCI rendszerű vetítőgép és megújult hangrendszer segítségével hozzák el a lelkes mozirajongóknak.

De nem ez az egyetlen újítás: új székek és napozóágyak várják a nézőket, hogy a lehető legkényelmesebben élvezhessék a filmeket a csillagos ég alatt.

A részletes program a Budapest Rooftop Cinema honlapján és Facebook-oldalán érhető el.

Forrás: Budapest Rooftop Cinema