30 év – 30 kép: A Szegedi Kortárs Balett életéről nyílik fotókiállítás a Móra-múzeumban

A Szegedi Kortárs Balett 30 éves születésnapját ünneplik Szegeden, a Móra Ferenc Múzeumban. A jubileum kapcsán egy fotókiállítást állítottak össze, mely az elmúlt három évtized ikonikus pillanataiból válogat. A „30 év – 30 kép – A Szegedi Kortárs Balett” című tárlatot május 25-én, pénteken 14 órakor nyitják meg.

Kerek évfordulót ünnepel a Szegedi Kortárs balett: tavaly lett 30 éves lett a társulat. A jubileum kapcsán egy fotókiállítást állítottak össze az elmúlt 30 évből, mely ikonikus előadások pillanatait mutatja be az elmúlt évtizedekből.

A „30 év – 30 kép” című tárlat fotóin feltűnnek többek között a Csipkerózsika, a Szentivánéji álom, a Csodálatos mandarin, a Hattyúk tava vagy éppen a Rítus előadásai. A fotósok: Tarnavölgyi Zoltán, Dusa Gábor, Mészáros Csaba, Futár Ernő, Tóth Brigitta, Frank Yvette, Révész Róbert, Dusha Béla, Törköly József.

A fotók mellett a tervek szerint díjnyertes jelmezeket is kiállítanak Jeremiás Bianca Imelda jelmez- és díszlettervező munkáiból, aki rendszeresen dolgozik együtt a Szegedi Kortárs Balett társulatával. A tárlatot ifj. Harangozó Gyula, Kossuth-díjas koreográfus nyitja meg május 25-én, pénteken 14 órakor a Móra Ferenc Múzeumban.

A társulat története 1987-ben indult, amikor is létrejött elődje, a Szegedi Balett Imre Zoltán koreográfus igazgatásával. Maga a Szegedi Kortárs Balett 1993-ban kezdte meg működését Juronics Tamás és Pataki András vezetésével. Az elmúlt évtizedekben hazánk vezető kortárs táncegyüttesévé nőtték ki magukat, valamint nemzetközi szinten is komoly elismertségnek örvendenek.

A kiállítás 2018. július 1-ig látogatható minden nap 10-18 óra között a szegedi Móra Ferenc Múzeumban.

Forrás: Móra Ferenc Múzeum
, ,