Budapest Táncszínház Depo Gála

A Budapest Táncszínház bemutatja DEPO Gálaestjét, mely keretén belül az ELIT Program résztvevői előadják a spanyol Gustavo Ramírez Sansano: Flabbergast és az izraeli Amir Kolben: GisL 2 című darabját.

Az előadás május 25-én 20:00 órakor kerül megrendezésre a Depo Stúdióban (1097 Budapest, Koppány utca 15.)

A darabok leírásai:

A Flabbergast egy színes és dinamikus darab, amelyben a humoros archetípusok képviselői mutatkoznak be egy-egy önálló epizódban. Gustavo Ramírez Sansano, spanyol koreográfus darabja, amelyet eredetileg a Nederlands Dans Theater számára készített. A megjelenő személyiségek kavalkádját  az 50-es, 60-as években készült spanyol filmek inspirálták. A darabot Mr. Ramírez édesanyjának ajánlotta, aki megtanította „el bajón”-t táncolni.

GisL2:

A GisL-2 alapjául a híres, romantikus (Perrot és Coralli:) Giselle c. balett szolgál.

„Villik”, azok a legendás női alakok, akik meghaltak mielőtt férjhez mentek volna. Az erdőben élnek, ahol minden éjjel összegyűlnek és rituális táncukat járják. Amikor arra téved egy férfi ember halálra táncoltatják, ilyen módon állnak bosszút a férfiakon.

A GisL-2, története napjaink professzionális táncosainak életébe van áthelyezve. A táncosok a végkimerültségig táncolnak, csakhogy elnyerjék szívük választottjának tetszését és minél nagyobb közönség rajongását. Útjuk során keresztülmennek kihívásokon, szembe kell nézniük a féltékenységgel és a korai öregedéstől való félelemmel is. Mindezt a romantikához való visszatérés során, teszik úgy, hogy nyíltan ki tudják mondani: „azt akarom, hogy Te szeress!” ( és Te, és talán Te is…)

Jegyek a helyszínen válthatóak 2500.- forintért

Forrás: Budapest Táncszínház