Mozi a város felett – Kuriózum nyári filmélvezet a Corvin Rooftop Cinemában

Szerző, fotók: Marity Mira

Nincsen jobb módja a nyári mozizásnak, mint eltölteni egy estét a Rooftop Cinema tetőteraszán. Az egyre enyhébb éjszakákon a legjobb kombinált szórakozás betérni a Blaha Lujza téren lévő Corvin tetejére. A pazar urban dizájnos magaslati látványon kívül remek filmek, a legjobb zenék, és igazi trendi klubélet várja a különleges szórakozásra vágyókat. A hat éve indult, és egyre népszerűbb kezdeményezés lelkes szakértő és filmszerető gárda műve, a működtetők minden évben újításokkal és bónuszokkal lepik meg a nagyérdeműt.

Klasszikusok és premierek

Rendkívül széles a filmkínálat a tetőn, és nem csak az örökzöld sikerek, hanem a legújabb mozik is bemutatásra kerülnek. Része a komplex programnak a koreai filmek szekciója, a legjobb magyar artfilmek gyűjteménye. A Filmarchívummal karöltve szerveződik a Magyarok a háztetőn programsorozat, amelynek keretein belül a szervezők jóval több kortárs mozit kívánnak bemutatni. A műfaji paletta bővítéseként rövidfilm és animáció is lesz, és olyan hazai kasszarobbantó filmeket nézhetnek újra a nézők, mint az ikonikus Taxidermia, az Isteni műszak vagy az Utóélet.

Külön meglepetés az ínyenc hozzáértőknek, hogy a Friss Hús Rövidilmfesztivál legjobbjai is eljönnek a teraszra. A digitális és analóg örömöket is kiszolgálva érkeznek a 4K-ban felújított filmek is, mint a töretlen népszerűségnek örvendő Macskafogó. Zsánerfilm is szelektálásra került, így például a legendás underground sztori, a Meteo, vagy a szürreálisan zseniális rajzfilm, Az idő urai. A vetítéseket beszélgetések és elemzések kísérik, jelen lesznek az alkotók, a rendezők és a színészek is sok programon. A kedd tehát a magyar mozi napja a Rooftop Cinemában.

Jönnek a franciák és az HBO

A Francia Intézet a legjobb francia filmeket hozza el, és több kategóriában lehet csemegézni a műfaj kedvelőinek. Klasszikusok, vígjátékok és kasszasikerek színesítik a tető mozis kínálatát. Érkezik a Piaf film Marion Cotillard-ral, jön a krimi és thriller etapban Az áruló, de nem maradhat ki a Magyarországon sokak által rajongott Életrevalók sem. Csütörtökönként tehát francia napok a tetőn.

Az HBO is beszállt a buliba, mert szerencsére jellemző a brand-re a szokatlan helyeken való megjelenés – talán ez is sikerük egyik kulcsa. Olyan sorozatokat hoznak el a tetőmoziba, amelyekért rajong a közönség, így a Westworld, a Trónok harca és az Aranyélet is megjelenik a vásznon. A vetítéseket közönségtalálkozók kísérik, az HBO programokon pedig nagyvonalú gesztusként ingyenes a részvétel – mindössze egy szintén díjmentes HBO-GO regisztráció szükséges hozzá.

Buli és mozi kombó a város felett

A mozi alatt megbúvó klub nagyszerű alapozást nyújt a filmezéshez, és a nézőtéren is jól felszerelt bár vár mindenkit. A növényekkel körbevett, lazán összerakott ülések, a napágyak és a színes padok, a mediterrán miliő a film aranykorát, a Fellini-féle mozivarázst idézik. A fociimádók is örvendezhetnek, mert nagy képernyőn láthatják a legjobb futballmeccseket idén nyáron.

A Budapest Rooftop Cinema naprakészen kommunikál a facebook-on, érdemes bekövetni őket. Európa legnagyobb tetőmozija hozza a színvonalat, a vetítéseken 2K felbontású géppel dolgoznak. A Corvin tetőterasza tehát garantált és minőségi szórakozást nyújt, a vadiúj honlapon előre tervezheted a filmes és klubélményeidet. A jegyár nagyon baráti, a filmklubokon a támogatói jegyekkel mindössze 990 forintért mozizhatsz a régi szép idők egyedi hangulatában. Összejönni a haverokkal, finom koktélokat vagy egy jó hideg sört kortyolgatva nézni egy szuper filmet, miközben fölétek borul az ég, és a jó öreg pesti bérházak tetejének panorámája tárul elétek – az élmény megfizethető, de a kuriózumnak számító közösségi program, kaland és emlék megfizethetetlen. Bővebb információt a facebook oldalon és a honlapon találsz.

www.budapestrooftopcinema.hu

www.facebook.com/budapestrooftopcinema