A szentpétervári Ermitázs Múzeumban kerül megrendezésre az „Arte Povera: a kreatív forradalom című kiállítás

A szentpétervári Ermitázs Múzeum „Arte Povera: a kreatív forradalom” kiállítás támogatójaként a Lavazza továbbra is elkötelezett a művészeti és kulturális események népszerűsítésében, valamint hozzájárul a művészeti mozgalom kulturális eseményeinek sikereihez. A retrospektív kiállítás egy 2016-ban indult hosszú távú projekt harmadik állomása.  

„Az Arte Povera továbbra is egy kortárs mozgalom, amelyre a művészi szabadság és a mélyen ökológiai gondolkodásmód szinonimájaként tekinthetünk. Ez utóbbi azt jelenti számunkra, hogy valamire támaszkodnunk kell a globalizált mesterséges világunk hipertechnológiai fogyasztói társadalmával szembeni kulturális ellenállásunk során” – mondja Carolyn Christov-Bakargiev, a Castello di Rivoli múzeum igazgatója és a kiállítás kurátora. A 2018. május 17-től augusztus 16-ig megtekinthető „Arte Povera: a kreatív forradalom” című kiállítás különböző jelentős gyűjtemények alkotásaiból áll, beleértve a CRT Modern és Kortárs Művészeti Alapítvány és a Francesco Federico Cerruti Art Alapítvány által kölcsönzött műveket, amelyek a kortárs művészekre nagy hatást gyakorló művészeti mozgalmat ünnepli. A kiállítás az Ermitázs Múzeum Téli Palota épületének fő udvarán kerül megrendezésre, és 57 művet, illetve installációt foglal magában. Ezek az 1960-as évek második felében alakult, a huszadik század egyik legfontosabb alkotóerejeként elismert olasz művészeti mozgalom részét képezik.

A Lavazza elkötelezettsége a művészet és a kultúra támogatásában

A Lavazza, a 120 éves múlttal rendelkező olasz családi vállalkozás a világ több mint 90 országában évente közel 27 milliárd csésze kávét ad el 1,9 milliárd euró bevétel mellett. A közel 3000 alkalmazottat foglalkoztató globális vállalatcsoport küldetését elsősorban a szenvedély, a szakértelem és a minőség irányítja.

A Lavazza régóta tesz komoly erőfeszítéseket a művészet és a kultúra támogatása terén. Úttörő szerepet vállalt a vizuális művészetek felkarolásában, pl. az olasz reklámszakember Armando Testa forradalmi kampányaitól a művészi kreativitás sokszinűségét bemutató Lavazza naptárig.

Ma a Lavazza számos világhírű múzeummal működik együtt pl. a New York-ban található Guggenheim Múzeummal, a velencei Peggy Guggenheim gyűjteménnyel, a Musei Civici Veneziani Múzeummal, valamint az Oroszországban található Ermitázs-zsal. A Lavazza más időszakos kiállításokat is támogat, fontos számára a fenntartható kávétermelést segítő Tierra projekt, valamint a földjüket védő őslakosok megvédése.  Emellett a Lavazza régóta együtt dolgozik a világ leghíresebb fotósaival pl. Platon, Helmut Newton, Annie Leibovitz, David LaChapelle és Thierry Le Gouè.

Forrás: Lavazza