Pünkösdölj a Gourmet Fesztiválon! – Ez a hétvége a nívós gasztroörömöké a Millenárison

Szerző, fotók: Marity Mira

Ínycsiklandozó falatok, aromás italok, kellemes időjárás.

Az idei Gourmet Fesztivál főszereplője a gombóc, és ezzel engem meg is vettek a szervezők. Mellékszereplő a kaviár és a pezsgő, és hogy miként lehet ezt ínycsiklandozóan kombinálni, azt a legjobb séfek mutatják be május 17-től 20-ig, az OTP Bank Gourmet Fesztiválon, a Millenáris Parkban.

Tradíció és újítás a konyhaművészetben

Nincs olyan magyar ember, aki ne imádná a gombócot és annak alternatív formáit, legyen bár szilvás, gőz- vagy sima nudli mákkal. Talán ezt aknázták ki a szervezők, amikor a népszerű ételt nevezték ki fő tematikának. A gombóc számtalan változatát lehet kóstolni a rendezvényen, az osztrák mákos gőzgombóctól az itthon is kedvelt, távol-keleti bao-ig. Ma már nem csak a hasát kedvelő hazai közönség látogatja a nyárelő legszínvonalasabb foodfesztiválját, hanem külföldi gasztroturisták is állandó látogatói a Gourmet-nak. A programok akár egész napra informatív és szórakoztató kikapcsolódást nyújtanak, a standoknál pedig beszerezhető a napszak minden étkezésére a megfelelő fogás. A család fiatal tagjainak a gyerekpark garantálja az örömöket, a hölgyek a legjobb recepteket gyűjthetik be a kiállítóknál, amíg az urak végigkóstolhatják az idei trendi borokat, söröket, pezsgőket vagy röviditalokat.

Gyűjtsd a receptkártyákat és gondold újra a pontyot!

Már az ajándék minihambihoz is exkluzív receptkártya jár, így rögtön kiderül, hogy nem is olyan ördöngősség elkészíteni a rendkívül gusztusos „Ban Mi Bao”-t. A különböző workshopokon olyan kuriózumokra derül fény, hogy például mit keres a kávé a tányéron, és lehet-e a tiramisun kívül kávéval ízesíteni az ételeket (Borkonyha és Nespresso előadás, Márkosi Balázs). Fördős Zé vagány és könnyen elkészíthető olasz receptekkel készít fel a mediterrán ízvilágú nyárra, a Street Kitchen-től pedig Jancsa Jani mutatja be az isteni húspogácsák és hamburgerek evolúcióját. Ebédre, uzsonnára vagy vacsorára mindenki megtalálhatja a kedvenc éttermét vagy bisztróját (Buddha Bar, Jamie’s Pizzeria, Kistücsök, Kiosk, Stelázsi). Desszertet vagy kézműves fagylaltot olyan brand-eknél lehet választani, mint a Százéves Cukrászda, Gerbeaud, Fragola vagy Auguszt Cukrászda.

Mit kapsz a jegyedért cserébe?

Minden napijegyhez garantáltan jár egy dizájnos Spiegelau borospohár, amelybe az első standoknál begyűjtheted a Villányi Redy bisztróbort vagy a zamatos Grand Tokaj nedűt. Ha sörös vagy, a legkülönlegsebb belga sörökből jár neked kóstoló, többek között az ellenállhatatlan meggyes ízesítésűből. Az Electrolux street food kioszkja ellenállhatatlan mentás-májkrémes minihamburgerrel lepi meg a napijegyeseket. Aki az elsők között érkezik, még Rauch gyümölcslevet, street kitchen fűszerkeveréket, Martini welcome pezsgőt és BBC Goodfood magazint is kap. Jegyet online jegyrendeléssel, és a helyszínen is lehet vásárolni.  www.gourmetfesztival.hu

,