Sirokai Mátyás: A vándorfák lüktetése – zenés tárlatvezetés és irodalmi performansz Herman Levente kiállításán

Sirokai Mátyás költő, zenész, a beat tanúja. A Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem Ütőhangszer szakán diplomázott. Három kötet szerzője: Pohárutca (JAK+Prae.hu, 2008), A beat tanúinak könyve (Libri, 2013), A káprázatbeliekhez (Libri, 2015). A Lelkigyakorlatok világirodalmi versblog mellett legalább tíz tematikus költészeti oldal szerkesztője, emellett aktív szerepet vállal a tehetséggondozásban is.

A tavasz évszakát a Várfok Galéria Herman Levente nagyszabású, A kéreg ritmusa című egyéni kiállításával köszönti, felvonultatva az alkotó legújabb munkáit, melyek szokatlanul új hangvételű irányt képviselnek a tekintélyes életműben. A marosvásárhelyi születésű (1976), de évtizedek óta Magyarországon élő és tevékenykedő művész egyike az 1997-ben létrejött és azóta a magyar kortársművészeti szcéna szerves részét képező Élesdi Művésztelep alapítóinak.

Sirokai Mátyás Várfok Galériabeli estje egyszerre zenés tárlatvezetés és irodalmi performansz, melynek apropóját Herman Levente kiállításával közös inspirációjú művei adják. Sirokai Mátyás prózaverseinek egyik hangsúlyos motívuma a fa, mely egyszerre tengely, rakéta és meditációs objektum. Szövegei segítségével hol egy másik világba, hol a tajga mitikus múltjába utazhatunk – miközben költészete ízig-vérig kortárs tud maradni.

Az eseményre Herman Levente A kéreg ritmusa kiállításán kerül sor a Várfok Galériában (1012 Budapest, Várfok u 11.)
Időpont: 2018. május 23., 19 óra.

A programon való részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött: galeria@varfok-galeria.hu

Az esemény borítóképén Szöllősi Mátyás Sirokai Mátyásról készített portréja, valamint Herman Levente A kéreg rimusa 32 című festménye látható.

Forrás: Várfok Galéria
, ,