Viktória (16) – mától a mozikban!

A Nyugatról álmodozva Borjana semmiképp sem akar gyereket vállalni a kommunista Bulgáriában, ám 1979-ben mégis megszületik lánya, Viktoria. A csecsemőnek rejtélyes módon hiányzik a köldöke, ezért azonnal kikiáltják az Évtized Gyermekének, és Viktoriát kilenc éves koráig tejben-vajban füröszti állam anyácska. A kommunizmus bukásával aztán Viktoria aranyéletének is vége szakad. A három részben elmesélt, több évtizedet átfogó történet egyszerre intim és nagyszabású anya-lánya történet, valamint szarkasztikus humorú, filozófiai tanmese, mely szélesebb történelmi perspektívából mutatja a kommunizmust és az európai rendszerváltozások eseményeit. 

A Viktoria világpremierje a Sundance Nemzetközi Filmfesztivál versenyprogramjában volt. A világ egyik legrangosabb mozgóképes seregszemléje után a film bejárta a világ filmfesztiváljait, s mások mellett a Titanic Nemzetközi Filmfesztivál fődíját is elnyerte.

VIKTORIA
Színes, feliratos bolgár-román dráma

Írta és rendezte: Maya Vitkova
Producer: Anca Puiu, Maya Vitkova
Fényképezte: Krum Rodriguez
Vágó: Alexander Etimov
Zene: Kaloyan Dimitrov

Szereplők: Irmena Chichikova, Daria Vitkova, Kalina Vitkova, Mariana Krumova, Dimo Dimov, Georgi Spasov, Anastasia Ingilizova, Svetoslav Draganov

Eredeti cím:Viktoria
Hossz: 155 perc
Hang: Dolby Digital
Vetítési mód: DCP
Országos bemutató: 2018. május 17.
Forgalmazó: Vertigo Média
Korhatár: Tizenhat éven aluliak számára nem ajánlott (IV.)
IMDB: https://www.imdb.com/title/tt3400872/

Forrás: Vertigo Média