Műteremjáró séták – Ismerje meg a Hegyvidék művészeit, művészeti műhelyeit! – A Budai Rajziskola

A Hegyvidék Galéria műteremjáró programsorozatának következő állomásán a Budai Rajziskola műhelytitkait ismerhetik meg. Az intézmény 25 éve működik a kerületünkben.

A Budai Rajziskola kapuját évente több száz kisgyerek, fiatal felnőtt és időskorú növendék lépi át, hogy részese lehessen az alkotás valamiféle egyedi élményének. Mi történik az Alkotás utcai épület falai között? Lehet-e a művészetet tanítani? Mire jó a rajzolás, hogyan lehet boldogulni egy művészeti szakmai képzettséggel? Ilyen, és sok más kérdésre is választ kaphatnak az érdeklődők az iskola különböző szintű képzéseinek megismerésével.

Az intézményben tanító festőművészek, grafikusok, ötvös és fotográfus művészek mindannyian fontos hivatásuknak tekintik a művészetoktatási munkájukat, mert hisznek abban, hogy a kreatív, alkotói gondolkodás nem csak a résztvevők személyiségére van jótékony hatással, de jobb hellyé is tudja tenni a körülöttünk lévő világot.

A szombati napon az általános iskolások és gimnazisták rajzos csoportjait, a grafikus és az aranyműves felnőttképzés óráinak munkájába tekinthetnek be a látogatók.

A beszélgetés ezúttal Lázár Zsuzsa, a Budai Rajziskola alapító igazgatójának közreműködésével valósul meg.

Időpont: 2018. május 19., szombat, 11:00

A programon való részvétel előzetes regisztrációhoz kötött. Részvételi szándékukat kérjük, hogy a Hegyvidék Galéria elérhetőségein jelezzék.

+36 1 225-7160
info@hegyvidekgaleria.hu

A részvétel ingyenes.

Forrás: Hegyvidék Galéria