74 millió forinttal támogatták a műkedvelők a Bátor Tábort

Immár 14. alkalommal rendezték meg a Bátor Tábor kortárs művészeti aukcióját, amelynek helyszíne a Budapesti Történeti Múzeum Kiscelli Múzeum épülete. A körülbelül 90 alkotást magába foglaló aukciós anyagnak köszönhetően 74 millió forint támogatás folyt be. A rendezvényen a WHB csoport – egyedülálló módon – a megvásárolt műtárgyat továbbadományozza a Rómer Flóris Művészeti és Történeti Múzeumnak.

A 14. jótékonysági aukció nívóját tükrözi, hogy a felvonuló hazai alkotók közül sokan a világ legjelentősebb műkereskedelmi központjaiban is megállják a helyüket, valamint nemzetközi vezető galériák kortárs művészei is megmutatták magukat a magyar közönség előtt, közülük jó néhányan magyar gyökerekkel rendelkeznek. Az árverést a kezdetektől Winkler Nóra vezeti, a Kieselbach Galéria munkatársainak szakmai felügyelete mellett. Ahogy eddig is megszokott volt, az árverést megelőzően most is tárlatvezetést szerveztek a kalapács alá kerülő művek megismerésére.

Az aukció budapesti kísérőrendezvénye, melyre magyar és külföldi művészeken túl galériavezetők, gyűjtők és kurátorok kapnak meghívást a Bátor Tábor szervezésében, lehetőséget teremtett arra, hogy kötetlen keretek között ismerkedhessenek a kortárs magyar képzőművészet szcénájával, mely így szép lassan bekerül Európa vérkeringésébe.

Az idei évben a West Hungária Bau Kft. eddig egyedülálló módon segítette a Bátor Táborban folyó kiemelkedő szakmai munkát. A Bátor Tábor Jótékonysági Kortárs Képzőművészeti Aukcióján a cég által közel 1 000 000 Forintért megvásárolt műalkotást a Rómer Flóris Művészeti és Történeti Múzeumnak kívánja ajándékozni. E hiánypótló kezdeményezés célja – a Bátor Tábor támogatása mellett -, hogy a győri múzeum kortárs képzőművészeti gyűjteményét magyar alkotásokkal gazdagítsa. Emellett a WHB kezdeményezése is kiemelten fontos és példamutató, hiszen a gazdasági szereplők, azokon belül is a nagyvállalatok művészeti mecenatúrája és támogatásai nagymértékben hozzájárulnak a kortárs művészet fejlődéséhez, értékeinek fennmaradásához.

Forrás: WHB csoport
, ,