Édesanya lézerfényben

Ki, miként köszönti édesanyját anyák napján? Nagyszerű és megható, különösen látványos előadással készül a Fényszínház az édesanyák köszöntésére:

„Édesanya” – A szó maga a mindenség. Az élet és a szeretet forrása. Előadásunkban törekedtünk mindazt a szeretetet és küzdelmet bemutatni, amit az édesanyák értünk tesznek. Előadásunkat a hála és a köszönet ihlette. A látványvilágot Simon András nagyszerű lézergrafikái teszik feledhetetlenné. „Ki a bölcsőt ringatja – a világot igazgatja” tartja a mondás, mégis rohanó világunk lassan elfeledi őket, akik első lépéseinket kísérték a nagyvilágban óvó pillantásaikkal, védelmező ölelésükkel. Őket, akik viselkedése meghatározza egy életre a világhoz való hozzáállásunkat, akiktől a szeretet tanuljuk, a türelmet, az odaadást, az önként nyújtott áldozatot, a példaként mutatott kitartást, életük alapköveit.

Előadásunkban arra törekedtünk, hogy hálánkat fejezzük ki azok iránt akiket a társadalom szinte észre sem vesz, mert jelenlétük annyira természetes. Az édesanyák munkáját magától érthetőnek, végtelenül fogyaszthatónak, és korlátlan erőforrásként kezeljük. Miközben az édesanyák munkája megfizethetetlen: egy személyben pedagógusok, pszichiáterek, konyhafőnökök, és tisztasági managerek, egyedi igényekhez alkalmazkodva. Azt gondoljuk, erőforrásaik végtelenek: mert ők édesanyák, miközben ők is emberek. Vannak vágyaik, lehetnek fáradtak, kimerültek lélekben és testben, és szenvednek még ha nem is látjuk, mert gondosan elrejtik szemünk elől, ahogy igyekeznek a világ minden szemetétől megóvni minket.

Szeressük őket, akik értünk éjjel-nappal szolgálatban vannak, akik minden rezdülésünket figyelték, évtizedeket áldoztak életükből arra, hogy fejlődjünk, gyarapodjunk. Szeretetük végtelen, örömük fejlődésünk által való, kínjaik számunkra ismeretlenek. A fénnyel kísért gondolatok és hangjátékok, versek Mária gondolatait, az ő szenvedését is megelevenítik, amint a keresztúton kíséri fiát.

Fogadják szeretettel, és hozzák el édesanyjukat hálájuk jeleként erre az előadásra.

2018. május 12. Este 20 óra
Angyalföldi Szent Mihály Templom,
Édesanya c. fénygondolatok
1131 Budapest Babér u. 17/B.
Forgatókönyv és rendező: Csömör Hermina
Zenei rendező: Gera Zoltán (NOX)
Lektorálás és próza: G. Lantos Judit
Lézer interferenciák: Balczer Sándor
Lézergrafikák: Simon András
Lézer effektek: Török András

Az előadás honlapja: http://fenyszinhaz.hu/musornaptar/aktualis/edesanya/
Fb event:https://www.facebook.com/events/1940626989599224/

Jegyek a helyszínen, és az előadás napján is válthatók:
Online jegyértékesítés: https://oneticket.hu/edesanya-1483