Dalok szerelmeseknek… Szalóki Ági koncertje az Urániában Karády-, Piaf-, Rodrigues- és Melody Gardot-feldolgozásokból

Tíz éve jelent meg Szalóki Ági A vágy muzsikál című, nagy sikerű Karády-lemeze, amelyen tizennégy régi slágert hallhattunk megelevenedni a fiatal énekesnő mai hangvételű előadásában, Juhász Gábor modernizált hangszerelésével.  Az évforduló alkalmából május 15-én este Szalóki Ági és zenekara az Uránia Nemzeti Filmszínház pódiumán lép fel Dalok szerelmeseknek címmel az album jól ismert dalaival. A repertoár az elmúlt tíz évben tovább bővült, részben újabb Karády-feldolgozásokkal, részben az ehhez a zenei világhoz közel álló Édith Piaf, Amália Rodrigues és Melody Gardot slágerekkel. Ezekből is hallhatunk majd az Uránia-beli koncerten, ahol tehát a harmincas, negyvenes és ötvenes évek lüktető magyar swing slágerei, a francia chanson és a portugál fado parázsló dallamai szólalnak meg kitűnő dzsessz muzsikusok, köztük Bacsó Kristóf (szaxofon), Schreck Ferenc (harsona), Cseke Gábor (zongora), ifj. Tóth István (gitár), Cseh Balázs (dob) és Kovács Zoltán (bőgő) kíséretével.

Szalóki Ági

Az est vendége Korb Attila, aki nem csupán különleges trombita- és kornettjátékával kápráztatja el a közönséget, de énekesként Szalóki Ágival közös duettekben is hallható. Az Uránia színpadán együtt adják elő például a repertoár egyik újdonságát, a „Május éjszakán” című Karády-slágert.
Az évek során egyébként változott Szalóki előadásmódja, a kitűnő mezzoszoprán énekesnő ma már sokkal szikárabban interpretálja a Karády-dalokat, mint ahogy a lemezen hallható. A koncert tehát annak is új élményt nyújt, aki kopottra hallgatta a CD-t. A művésznő pályáján a sikeres jazzalbum jól sikerült kitérőnek mondható, hiszen azóta szinte csak népzenei anyagokkal és gyerekdalokkal jelentkezett. Tavaly jelent meg kilencedik szólólemeze Fújnak a fellegek címmel. Egy interjúban Szalóki Ági azonban elárulta, a Karády-repertoár is eléggé kibővült már ahhoz, hogy foglalkoztassa egy újabb Karády-album gondolata.

Forrás: Uránia Nemzeti Filmszínház