Budapest rejtett tereinek titkaiba nyújt bepillantást az OzoneTv

Budapest legkülönlegesebb tereit úgy láthatjuk, ahogy még ezelőtt talán soha. Az OzoneTv Budapest 100 – Mesélnek a terek című műsorában négy budapesti helyszínen, a Gutenberg téren, a Lőrinc Pap téren, a Mátyás téren és a Batthyány utca és a Hattyú utca által közrefogott kis területen kalauzolja körbe a nézőket. Az izgalmas történetek segítségével megismerhetjük a város egykori, és jelenlegi szépségét is.

A Budapest 100 elnevezésű rendezvényt 2011-ben azzal a hagyományteremtő szándékkal hozták létre a szervezők, hogy megismertessék a lakókkal a főváros legérdekesebb, ámde kevésbé ismert részeit, és azok gazdag történetét. Több mint 24 teret és megannyi házat mutatnak be május 5-én és 6-án, a főváros értékeinek megünneplése alkalmából, és további izgalmas program várja a látogatókat.

A rendezvény alkalmából az OzoneTv egy speciális, tematikus műsorral készül, így május 4-én olyan szemszögből csodálhatjuk meg Budapest ismert, és kevésbé ismert részeit a hallottakon és látottakon keresztül, ahogy még talán soha. A Budapest 100- Mesélnek a terek című műsor négy vendége négy különböző budapesti tér történetét meséli el, és bújtatja teljesen új köntösbe. A műsor vendégei, kutatók és a bemutatott épületek lakói saját tapasztalataikon, történeteiken túl a múltat is megidézik. Megtudhatjuk, milyen hírességek laktak a kis városi oázisokban, és azt is, hogy hogyan néztek ki évtizedekkel ezelőtt. Az OzoneTv Budapest 100- Mesélnek a terek című műsora az időseknek segít a nosztalgikus élmények felidézésében, a fiataloknak pedig abban, hogy jobban megismerjék lakókörnyezetüket.

A Budapest 100 – Mesélnek a terek című műsor május 4-én, pénteken 19:00-tól látható az OzoneTv műsorán.

Forrás: OzoneTv