A Hungary Emerging első bemutatkozása New Yorkban

Március 13-án mutatták be a Magyar Foundation of North America által kiírt, az Art Market Budapest által támogatott pályázat 10 nyertesét Budapesten. Mint az előző ehhez kapcsolódó cikkben is megírtuk, a nyertes kortárs magyar művészek: Batykó Róbert, Bíró Dávid, Fajgerné Dudás Andrea, Horváth Ágnes, Horváth Lóczi Judit, Pol Kurucz, Mezősi Ágnes, Regős Benedek, Saxon Szász János és Tóth Angelika.

© Mezősi Ágnes

A nyertesek munkáit a tengerentúlon utazókiállítás keretében mutatják be, különböző képzőművészeti vásárokhoz, eseményekhez kapcsolódva. Az első bemutatkozáson túl is vannak a művészek, mégpedig az Art Expo New York ’18 keretében. A 2018. 04.19 – 22 között lezajlott eseményen két művész – Pol Kurucz és Mezősi Ágnes – személyesen is részt tudott venni. A kiállítások kinti partnere és támogatója még a Balassi Intézet – New York (Hungarian Cultural Center, New York).

© Mezősi Ágnes

© Mezősi Ágnes

© Mezősi Ágnes

Számos érdeklődő nézte meg a művészek munkáit és üdvözölték a magyar részvételt ezen a nívós eseményen. A kiutaztatott alkotások sokrétűek, így mindenki találhatott kedvére valót.

A következő Hungary Emerging (HE) kiállítás is ott van a látóhatárban, hisz május 3-án – az első közvetlen Budapest-New York járatot megünnepelve – a New York-i Magyar Konzulátuson mutatják be a műveket.

© Mezősi Ágnes

© Mezősi Ágnes

© Mezősi Ágnes

Kapcsolódó cikk:  A kortárs magyar képzőművészet Amerikába megy – Kihirdették a Hungary Emerging program nyerteseit

© Mezősi Ágnes

© Mezősi Ágnes

© Czikó Rita