Garay Nagy Norbert művészete több hazai hírességet is elragadott

Több mint száz képe van világszerte. Készített portrét Mr.Khalaf al Habtoorról a Burj Al Arab tulajdonosáról, de van festménye Jenson Button Forma 1-es pilótánál, illetve a Vatikán is őrzi egyik korai munkáját. Garay Nagy Norbert festőművész a 2018. április 27-én megnyíló kiállításán, egyedi módon mutat be hazai hírességeket. A művész által létrehozott „réalité pliée” stílus az elmúlt évek alatt Demján Sándort, Csepregi Évát, Pásztor Annát, Náray Tamást, és a Virtuózok sztárját Boateng Kármen Stephany-t is elragadta.  

Budapest új kiállítóterében, a Budai Várban található Mikve Galériában, több hazai hírességről készült festményt is felfedezhetünk. Garay Nagy Norbert festőművész alkotásainak lényege, hogy soha nem hatnak a képei véletlenszerűnek, munkái messziről fotónak tűnnek, közelről viszont egyértelmű, hogy ecsettel készültek. 

„Fontosnak tartottam, hogy olyan emberekről készítsek képet, akiket nemcsak művészként tisztel a közönség, de emberekként is különlegesek. Szerettem volna, mindenkit olyan szituációban ábrázolni, ahogy amúgy nem találkozhatunk velük.  Náray Tamást sokszor a divat csillogó világából, tökéletes ruhakölteményeiről, könyveiről ismerhetjük, a festményen viszont a hétköznapi oldalával találkozhatunk. Mindezzel ellentétben Annáról árad az extravagancia, így természetesen a róla készült mű is erről árulkodik. Hatalmas megtiszteltetés volt számomra, hogy Boateng Kármen Stephanie zongoraművész pedig nemcsak hogy igent mondott a felkérésemre, de 20 éve növesztett haját a festmény kedvéért levágta nullásgéppel, éppen ezért a róla készült alkotáson, rövid és hosszúhajjal is látható, mindezzel megmutatva a benne lévő kettősséget is, mely zongoraművészetében egyaránt jelentkezik. Ő maga is egy kísérletező alkat, aki nagyon sok modern zenét játszik a klasszikus zenéken belül is. Szeret akár különböző műfajokat vegyíteni, így nem meglepő, hogy könnyen megtaláltuk a közös hangot.”– mesélte Norbert.

A hírességekről készült alkotásokon kívül, a tárlat különlegességét jelentik a réalité pliée stílusban készült festményeim, melynek lényege, hogy bár a divat magazinok képein látható valóság sokszor tényleg gyönyörű, de egy bizonyos „gyűrődés” mindenben és mindenkiben ott van, hiszen folyamatosan kapjuk az élettől a nehézségeket, a problémákat, a leckéket, melyek sok mindenre megtanítanak minket. Rájöttem, hogy az újságok lapjait, borítóit, ily módon újra is hasznosíthatom azzal, ha egy műtárgyat készítek belőlük. – folytatta a művész. 

Garay Nagy Norbert kiállítását 2018. április 27-e és május 10-e között láthatja a nagyközönség, a Budai Vár új kiállítóterében, a Mikve Galériában, melyben 28 festménnyel találkozhat a nagyközönség. A tárlat, hétfő kivételével a hét minden napján 10.00 és 18.00 óra között ingyenesen látogatható. Garay Nagy Norbert által vezetett tárlatvezetés, előzetes bejelentkezés alapján: https://www.varkertbazar.hu/kiallitasok/infinity-ryhtm 2018. május 3-án 17.00 órakor és 2018. május 10.-én 17.00 órakor.

Az eseményről bővebb információ:
http://www.garaynagy.com/
https://www.facebook.com/ngnart 
https://www.instagram.com/norbertgaraynagy/

Forrás, fotók forrása: Mahagony