Spanyolországban is bemutatják a magyar újcirkusz darabot

Árpilis 20-án a spanyolországi Santanderbe látogat a Recirquel. A magyar újcirkusz társulat Kantábria legjelentősebb kulturális központjában, a Palacio Festivales Cantabria-ban több mint 1500 néző előtt mutatja be Párizs Éjjel című darabját, amely a világ számos országában aratott már komoly szakmai és közönségsikert.

Párizs Éjjel © Nagy Attila

Első alkalommal mutathatja be Spanyolországban a Párizs Éjjel című újcirkusz darabját a Recirquel. A magyar társulat a rangos nemzetközi kulturális produkcióknak, többek közt a Santanderi Nemzetközi Fesztiválnak is otthont adó Palacio Festivales Cantabria kulturális központ meghívására viheti színre nagysikerű produkcióját.

A Párizs Éjjel az elmúlt két évben Bogotától Párizsig a világ számos színházában aratott már komoly szakmai közönségsikert. Tavaly a világ legnagyobb fesztiválján, az Edinburgh Fringe-en közel tízezer néző, köztük mintegy száz színházigazgató látta a darabot, amely sorban kapta a legrangosabb elismerésnek számító ötcsillagos kritikákat.

A Fringe-en elért sikerének köszönhetően a produkció sorra kapja a rangos nemzetközi felkéréseket. A spanyolországi fellépést követően a Párizs Éjjelt idén nyáron többek közt angliai Latitude Fesztiválon, és az északi-európai országok legnagyobb kulturális seregszemléjének számító Bergeni Nemzetközi Fesztiválon is bemutatják.

A darab Magyarországon legközelebb április 25-én és 26-án lesz látható a Müpa Fesztivál Színházban, valamint a júliusban a Művészetek Völgye Fesztiválon.

Az előadás rövid trailer itt érhető el: https://vimeo.com/250815783; további infó: http://www.palaciofestivales.com/

A Recirquel Újcirkusz Társulatról
Recirquel Újcirkusz Társulat Vági Bence rendező-koreográfus vezetésével magyar artistákból alakult 2012-ben Budapesten. A társulat négy egész estés nagyszínpadi produkciója – Cirkusz az Éjszakában, A Meztelen Bohóc, Párizs Éjjel, Non Solus – a bemutatók óta telt házzal fut a budapesti Müpában. A Recirquel nemzetközi karrierje 2014-ben vette kezdetét, a társulat mára az európai és tengerentúli színházak rendszeres fellépője Franciaországtól Hollandián és Kolumbián át Chiléig.
A Társulat küldetésének tekinti, hogy az évszázados hazai cirkuszművészeti tradíciókra és szaktudásra épülő, új, közép-kelet-európai – magyar újcirkusz irányzatot itthon és a világban egyaránt népszerűvé tegye. A Recirquel fennállása óta mintegy 300 előadást tartott, amelyet több mint 150 ezren láttak világszerte.
A magyar előadóművészeti életben az újcirkusz, mint új művészeti ág a Recirquel születésével jelent meg. A társulat állandó alkotócsoportjának célja olyan egész estés nagyszínpadi produkciók megírása, kitalálása és megvalósítása, amelyben a műhöz szerzett zene, látványvilág a cirkuszművészetet egy új, és absztrakt kifejező mozgásművészetté formálja, így létrehozva egy történetet elbeszélő újcirkusz előadást.
A Recirquel produkcióiban a klasszikus artistatechnika mellett ezért fontos szerepet foglal el a tánc- és a színészmesterség, valamint a látványvilág és az egyedileg komponált élőzene. A sajátos kelet-európai cirkuszi műfaj zenei világát Sárik Péter zongoraművész, zeneszerző alkotta meg. Az előadásokban továbbá nagy hangsúlyt kapnak a hazánkban még kevéssé ismert társművészeti ágak – a maszk és smink illetve a hajszobrászat alkotásai is.

További információ: www.recirquel.com

Forrás: Recirquel Újcirkusz Társulat