HUNGARIAN PINK FLOYD SHOW – Monumentális előadás a Csili Művelődési Központban

2018. április 28-án egy egyedülálló előadással idézik meg a rocktörténet egyik legkiemelkedőbb zenekarát, a Pink Floyd-ot. A Hungarian Pink Floyd Show zenekar tagjai, Füchsel Tibor, Pozsonyi Tibor, Takáts Máté, Takáts Márton, Vámos Péter, Lakatos Ádám, és Schwirg Alexa önálló összművészeti produkciót mutatnak be a Csili Művelődési Központban színházi jelenetekkel, filmrészletekkel, fényművészeti alkotásokkal és különleges effektekkel ötvözve a koncertélményt.

A Hungarian Pink Floyd Show számos nyugat-európai fellépés után a  Belga Spa Tribute Festival 2500 fős közönsége elé is eljutva,  önálló összművészeti produkciót hozott létre. A produkcióban nagy szerepe van a formáció új, fiatal zenészeinek is, akik tehetségükkel és kreativitásukkal szintén formálták a projektet. A nagyszínpadra szánt előadásban Waters és Gilmour  dalainak átélt és pontos interpretációi színházi jelenetekkel, filmrészletekkel, fényművészeti alkotásokkal, különleges effektekkel ötvöződve nyitnak kaput az  újragondolások és természetesen a nosztalgikus átélések felé is.

Április 28-án a Csili színháztermében a szokásosnál is látványosabb showt élvezhetnek ülőhelyeikről a Pink Floyd számainak szerelmesei, hiszen a buliról koncertfilm is készül.  A látványról intelligens lámpák sokasága, a lézerfények játéka, a nézőtér mentén mozgó és különleges hatásokat produkáló, hatalmas homorú tükör, fénybábuk csoportja, valamint a Pink Floyd  koncertekről emlékezetes, kör alakú kivetítő gondoskodik.

A felcsendülő dalok hangulatát abszurd filmbejátszások, pörgős klipek és a frontember, Takáts Máté színészi alakításai is illusztrálják. A főszerep természetesen a Csiliben is a zenéé marad.  A Pink Floyd eredeti hangzását elevenítik meg a speciális gitáreffektek és a szépen kidolgozott, több szólamú vokálok is. A százhúsz perces, monumentális előadáson a tribute zenekar által eddig soha nem játszott Pink Floyd-szerzemények is előkerülnek majd.

A koncertet megelőzően a művelődési ház aulájában 17.30-kor fotókiállítás is nyílik Viczián Pál fotóművész válogatott munkáiból. A képeken neves hazai, illetve nemzetközi rockzenészek jellemző és ihletett pillanatai láthatók.   

A zenekar tagjai
Füchsel Tibor „Füxi”– billentyűk
Pozsonyi Tibor „Finki” – dob
Takáts Máté – ének, vokál, akusztikus gitár
Takáts Márton „Sapi” – basszusgitár, vokál
Vámos Péter – gitár, steel gitár
Lakatos Ádám – gitár
Schwirg Alexa – vokál