A titánium erejével szól

A Pannon Filharmonikusok Kodály Központban futó 2018/2019-es Titánium-évad pécsi sorozataira április 12-től vásárolhatók és hosszabbíthatók a bérletek.

A Titánium-évadot hirdette meg a Pannon Filharmonikusok a 2018/2019-es szezonra. Pécsett és a város vonzáskörzetében élők a korábbi évadokhoz hasonlóan ismét négy bérletből választhatnak, melyek a komolyzene-kedvelő közönség különböző igényeihez igazodva ajánlanak változatos és magas színvonalú programot a 2018/2019-es évadban. Tematikus, zártkörű klubestekkel és kulináris kalandozásokkal bővíti kínálatát a zenekar. A Pannonicum sorozat koncertjeit követő exkluzív, gasztronómiai és zenei csemegék, a villásreggelik a Király utcai Reggeliben és a vezetett házbejárás a Kodály Központban kizárólag klubtagok számára lesznek elérhetők.

Benjamin Schmid © Bublik Róbert

Színgazdag élmények és ellenállhatatlan koncertsorozatok. A Pannon Filharmonikusok a titánium állandóságát idéző alapokat, zenei ikonokat mutat be, és művészi katedrálisokat épít, tündérkertekbe és szenvedélyes csellófutamokba csábítva a hallgatót, hogy a zeneszerzők titkos gondolatait fürkészve könnyed eleganciával adjon színpompás koncerteket. A titánium az a fém, melyet minden élő szervezet befogad. Erőt és új lehetőséget ad a testnek, ahogy a zene a léleknek.

A Pannon Filharmonikusok koncertsorozatai a közönség széles rétegét szólítják meg. Az élményvadászok számára a Pannonicum-bérlet szombatonként 18.00 órakor kezdődő koncertjei nyújthatnak valódi felfedezést. Az évad Béccsel és Mozarttal indul, majd a római randevút követően, Párizs művészvilágban merülhet el a hallgatóság. Dvořák szenvedélyes műveiben megszólal a cselló lelke, és végül Dél-Amerika egzotikus kultúrájának megidézésével zárul zenei utazás.

Giovanni Guzzo

PannoniCLUB az életérzés jegyében. A Pannonicum sorozat koncertjeit követő esteken a klubtagság részeként exkluzív fogadó étellel és itallal várja a tagokat a zenekar, majd a koncert műsorának tematikája mentén a vendégek és művészek beszélgetésére kerül sor. A klubestekre Pannonicum-bérleteseink egész évadra szóló tagsági kártyát, jegyvásárlóink egy estére szóló napijegyet válthatnak. A klubtagok számára a koncertek előtt Horváth Zsolt, a Pannon Filharmonikusok igazgatója tart zártkörű házbejárást a Kodály Központban.

A Kodály- és Breitner-bérletek nagyrészt azonos hangversenyeket kínálnak, azonban 2-2 koncertben eltérnek a sorozatok, melyek mellé plusz egy választható előadást kínál a zenekar. Mindennek köszönhetően még inkább saját ízlésüknek megfelelően dönthetnek a közönség tagjai.  A klasszikusok kedvelőinek a csütörtök esti Kodály-bérlet koncertkínálata a Titánium-évadban sem okozhat csalódást, míg a Breitner-bérlet – ugyancsak csütörtökönként – olyan hangversenyeket is tartogat a következő szezonra, amik képesek rabul ejteni a közönséget. Méltó módon Mahler A Titán című műve nyitja a sort, és olyan jól ismert darabok tarkítják műsorokat, mint Csajkovszkij b-moll zongoraversenye vagy Dvořák Újvilág szimfóniája, de nem maradhat el a közkedvelt Ravel mű, a Bolero sem.

Marie Elisabeth Hecker

A következő évad kínálatából sem hiányozhat az ünnepek hetét megkoronázó koncerteket magában foglaló Musica Sacra-bérlet.  A hangversenyeken Verdi és J. S. Bach legkiemelkedőbb alkotásait élvezheti a közönség többek között olyan előadók tolmácsolásában, mint Kolonits Klára vagy Cser Krisztián, de két alkalommal a zenekar Fesztiválkórusának kiváló produkciói is hallhatók lesznek.

A választék tehát rendkívül széleskörű, melyet még vonzóbbá tesznek az egyes sorozatokon közreműködő világhírű szólisták és karmesterek, köztük Benjamin Schmid, Marie-Elisabeth Hecker, Benjamin Beilman, Ingolf Wunder, Giovanni Guzzo, Howard Williams, Gilbert Varga, Eötvös Péter és Paolo Paroni.

A Pannon Filharmonikusok bérletei személyesen a Kodály Központ jegypénztárában, online a jegymester.hu oldalon hosszabbíthatók és a vásárolhatók. A zenekar pécsi bérletajánló magazinja IDE kattintva online is átlapozható.

Forrás: Pannon Filharmonikusok