Budapestre érkezik a Star Wars In Concert szupershow

Ősszel Budapestre látogat a Star Wars In Concert: New Hope filmshow, amelyet a Prágai Filharmonikus Zenekar kísér az Oscar-díjas John Williams művei alapján.

Negyven évvel ezelőtti bemutatása óta a Csillagok háborúja: Egy új remény „szeizmikus” hatással van kulturális életünkre, legendássá vált története, karakterei, elképesztő látványvilága és John Williams zenéi nézők millióit inspirálták. A magyar rajongók most egy élő szimfonikus koncerttel egybekötve élhetik át a Star Wars életérzést, mert a Csillagok háborúja: Egy új remény koncert végre ellátogat Budapestre is. A filmshow-n a Csillagok háborúja: Egy új remény című film felújított változata elevenedik meg teljes képernyőre kivetítve, a legendás művet különleges technikai megoldások teszik még látványosabbá.

– Örülünk, hogy a Star Wars rajongóknak végre lehetőségük lesz átélni egy ilyen élő koncertélményt. A nyitó dallamoktól az utolsó percekig John Williams alkotása a filmzenei világ mesterműve – mondta Grant Watmuff, a Disney Music Group EMEA licensz és stratégiai partnerség menedzsere.

John Williams a nyolc Star Wars film zeneszerzőjeként vált világhírűvé, az 1977-es Egy új remény című rész zenéjéért Oscar-díjat is kapott. A Birodalom visszavág, A Jedi visszatér és Az ébredő Erő zenéjét mind jelölték a filmipar legfontosabb díjára. Williams összesen öt Oscar, négy Golden Globe, hét BAFTA és 22 Grammy-díjat kapott. Ötven Oscar jelölésével John Williams a legtöbbször jelölt élő személy, a díj története során pedig ő a második legtöbb jelölés kapott művész Walt Disney után. John Williams 2000-ben bekerült a hollywoodi Hall of Fame-be és megkapta a Kennedy Center életműdíját is.

A Csillagok háborúja: Egy új remény szupershow 2018. október 16-án érkezik meg Budapestre. A filmshow-t Christophe Eliot irányításával a Prágai Filharmonikus Zenekar kíséri.

A show műsort a JVS Group Magyarország Kft. szervezi.

Minden jog fenntartva: Lucasfilm Ltd. és tagjai © & TM Lucasfilm Ltd.
©2018 & TM LUCASFILM LTD. ALL RIGHTS RESERVED © DISNEY 

A Disney Concertsről

A Disney Concerts a Disney Music Group koncertszervező divíziója, a The Walt Disney Company zenei szárnya. A Disney Concerts koncerteket és turnékat szervez, világszerte menedzseli a Disney zenéit, kínálatában megtalálhatóak különböző formátumok, többek között a „live to picture” film koncertek, az instrumentális és a vokális összeállítások.    

A Disney jelenlegi produkciói között megtalálható a Csillagok háborúja filmek mellett A szépség és a szörnyeteg, A kis hableány, a Fantázia, a Pixar in Concert, A karácsonyi lidércnyomás, az Alice csodaországban, a Jégvarázs, a L’ecsó, A Karib-tenger kalózai és a Silly Symphonies, ami 400 előadást élt meg a világ legnagyobb koncerthelyszínein, többek között a Lincoln Centerben, a Sydney-i Operaházban és a Tokió Fórumban.

Forrás: Press Felhang
,