Repül az alma – Új svéd-magyar ősbemutatóval készül a Kolibri Színház

A tizenéveseknek szóló darabot a színház felkérésére a népszerű svéd színpadi szerző és dramaturg Anders Duus írta, és számos ifjúsági előadásuk rendezője, a svéd-magyar Benedek Judit állítja színre. Az ősbemutatót április 7-én tartják a Kolibri Pincében.

Anders Duus neve nem ismeretlen a Kolibri Színház közönsége számára, hiszen ő jegyzi szerzőként a hét évig nagy sikerrel futott Boni és Klájd kereket old című előadást is, amelyet szintén a stockholmi illetőségű rendezőnő vitt színpadra. Benedek Judit színházunkban bemutatott korábbi munkái közé tartozik a stockholmi Teater de Vill-lel koprodukcióban készült Európai történet, valamint a Kirúgberúg és a Mama kerestetik.

A Repül az alma egy zárkózott, emberkerülő öregúrról szól, akinek magányába egy nap betoppan az unokája, akivel korábban szinte semmi kapcsolata nem volt. A mogorva öreget a falubeli gyerekek sátánfajzatnak hívják, és a saját rohadt almáival dobálják a házát. Vajon miért? Mi működteti a kirekesztő indulatokat, lehet-e bármit tenni ellenük? Vajon egy új, fiatal generáció képes lesz-e meghaladni a múltban gyökeredző előítéleteket?

Az előadás nagyszerű szerepeket kínál a színház népszerű művészei – Alexics Rita, Fehér Dániel, Megyes Melinda, Németh Viktória (KIMI-Kolibri Stúdiós) és Tóth József – számára, az ifjú nézőket pedig megismerteti egy olyan történettel, amely nem csak a távoli Svédországban, de nálunk is megeshet…

Anders Duus művét Kúnos László fordításában élvezheti a magyar közönség. A darab díszlet- és jelmeztervezője Mats Persson, a szcenikus Farkas István, a kellékesek Reymeyer Dóra és Pimvicska Letícia, a rendező munkatársa Hajsz Andrea, a rendező Benedek Judit.

A 11 éves kortól ajánlott előadás premierjét április 7-én 17 órakor tartják a Kolibri Pincében.

Forrás: Kolibri Gyermek- és Ifjúsági Színház
,