Selfie-gép a kerti budiban, közönségtalálkozók Budapesten és vidéken: hamarosan a mozikban a Lajkó – cigány az űrben!

Jövő csütörtökön kerül országszerte a mozikba Lengyel Balázs első nagyjátékfilmje, a Lajkó cigány az űrben című fekete vígjáték. A Keresztes Tamás, Gyabronka József, Pálffy Tibor főszereplésével készült vígjáték a fővárosban két alkalommal premier előtt is látható lesz, s ezeken az előadásokon, valamint további, vidéki helyszíneken közönségtalálkozón vehetnek részt az érdeklődők. A film bemutatója kapcsán egy selfie-géppel felszerelt kerti budi került ki a Deák térre, amiben bárki szabadon készíthet magáról fotót.

Fotó forrása: Vertigo Média

1957 elején a Nagy Szovjetunió úgy dönt, hogy baráti országai közül Magyarországnak ad esélyt, hogy kiválassza a földkerekség első kozmonautáját, aki majd az első ember lehet az űrben. Karmazsin Jenő elvtárs, a Kunmadarasi Vörösiszap Termelőszövetkezet elnöke tudja is, ki lehetne a legmegfelelőbb jelölt a nagy utazásra: Serbán Lajos, azaz Lajkó, ahogy mindenki hívja. Lajkó gyermekkora óta betegesen vonzódik a csillagokhoz s egész életét egyetlen célnak rendeli alá: eljutni az űrbe. Mikor Lajkót kiválasztják az űrutazásra, még nem is sejti, hogy álmai nem véletlenül válnak épp most valóra. Bajkonurban egy különleges verseny során dől el, hogy a magyar, a német, az észt és a mongol kandidáltak közül ki lesz a szerencsés kiválasztott.

A jövő csütörtöki országos premier előtt ma 20 órai kezdettel a budapesti Puskin Art Moziban, szombaton 20 órától az Uránia Nemzeti Filmszínházban lesz látható közönségtalálkozó keretében a Lajkó cigány az űrben, amelyen részt vesz a rendező, Lengyel Balázs, és a producer Pusztai Ferenc. A két budapesti vetítés mellett szerdán a szombathelyi Savaria moziban is premier előtti közönségtalálkozó lesz 18 órai kezdettel, az alkotók jelenlétében, a bemutató hetében pedig Kecskeméten (30-a, Otthon mozi), és Szegeden (április 4-e, Belvárosi mozi) is találkozhat a közönség a rendezővel és a film producerével.

Fotó forrása: Vertigo Média

A premier előtti hétvégén csütörtöktől vasárnapig Budapesten a Deák téren egy selfie-géppel felszerelt kerti budiban fotózkodhatnak a vállalkozó kedvűek.

A bemutató előtt pedig még exkluzív részletek is érkeznek, amelyek további ízelítőt adnak a film humorából.

A Lajkó cigány az űrben címszerepét Keresztes Tamás játssza, illetve Gyabronka József és Pálffy Tibor a film főbb szereplői, de mellettük feltűnik mások mellett Papadimitriu Athina, Trokán Anna és Trokán Nóra, Szirtes Ági, Máté Gábor, Rajkai Zoltán, Trill Zsolt, Lukács Andor és magyarok mellett német, ukrán és orosz színészek. A film producere Pusztai Ferenc, operatőre Réder György, látványtervezője Valcz Gábor.

A film március 29-én kerül országszerte a mozikba, forgalmazója a Vertigo Média.

Forrás: Vertigo Média