MISERERE MEI – Az UniCum Laude Énekegyüttes egyházzenei koncertje Rómában

A Kodály év valamint a közelgő Nagyhét alkalmából, 2018. március 26-án, hétfőn 19.30 órakor kerül sor a Római Magyar Akadémia Liszt termében (Falconieri Palota – Via Giulia, 1) az UniCum Laude Énekegyüttes MISERERE REI című egyházzenei koncertjére.

Az UniCum Laude Énekegyüttes 1994-ben alakult. Tagjai: Csapó József – kontratenor, Meláth Árpád – tenor, Mits Arnold – tenor, Pap Tamás – bariton, Kutnyánszky Csaba – bariton, Silló György – basszus.

Az együttes valamennyi tagjának magas szintű kórusmúltja van, többségük karnagyi diplomával rendelkezik, néhányan szólistaként is vállalnak fellépéseket.

Az UniCum Laude már nevében is tükrözi műsorpolitikáját, amely a zenetörténet széles rétegeinek ritkán hallható, különleges darabjaira épül. Az együttes repertoárjában megtalálhatók a reneszánsz egyházzene és a madrigálok legszebbjei, csakúgy, mint a modern hangzásokra törekvő kortárs zene képviselői. Több alkalommal rögzítette műsorukat a Magyar Rádió, 1998-ban a Magyar Televízió portréműsort készített az együttessel. 2001-ben jelent meg a karácsonyi válogatást tartalmazó lemezük, 2005 őszén a „Lamentáció” című egyházzenei albumuk, 2007-ben pedig „In Concert” címmel adtak ki lemezt. Az UniCum Laude rendszeres közreműködője a Filharmónia koncertsorozatainak

Forrás, fotó forrása: Római Magyar Akadémia