Az agy titkai – premier a Da Vinci TV-n!

Izgalmas, különleges, szórakoztató és minden korosztálynak érdekes. Az agy titkai c. sorozat rokonítható az illuzionistákkal készült műsorokhoz (Dynamo, Ben Earl, stb.), de itt egy pszichológus és egy bűvész dolgozik együtt, hogy megmutassa, és tudományosan is bizonyítsa, hogyan és miért téveszthető meg az agyunk. Minden epizód egy-egy témakörrel foglalkozik, az ámulatba esés pedig mindig garantált. Premier március 25. vasárnap 22:00 óra.

A koponyánk rejti azt a szervet, amit az iskolában jól megdolgoztatunk, aminek játék közben a kreativitását vetjük be, ami az álmainkért felel, és amiről annyi mindent hallottunk már. Most itt a lehetőség, hogy mindent megtudjunk az agy működéséről, s így a lehető legtöbbet hozzuk ki belőle.

Mi köze az agyadnak ahhoz, hogy jobb vagy balkezes vagy? Miért tudunk tájékozódni, emlékezni, beszélni, álmodni és gondolkodni? Be lehet-e csapni az agyunkat? Mi a feladata az agy egyes területeinek? Hogy járathatjuk csúcsra saját agyunk teljesítményét, és miért lehet végzetes egy-egy agysérülés? S valójában hány százalékát is használjuk az agyunknak? Ha úgy gondolod, tudod, hogyan működik az elméd, akkor gondold át újra! Dr. Jack Lewis házigazda találkozik például egy memória világbajnokkal, egy nővel, akinek nincs időérzéke vagy egy férfival, aki képtelen az arcfelismerésre, még a sajátja sem megy neki.

Az optikai csalódások, a hamis időérzék, a hallucináció vagy a berögzült reflexek kiváltása akár ki is cselezheti az egész testünket irányító szervünket. Ha azt gondolod, a te agyad tévedhetetlen, ismerd meg Pete-et, a bűvészt, akinek trükkjeitől tátva marad a szád. Kíváncsi vagy arra, hogyan tudja a tested összezavarni az agyadat, vagy hogy hogyan lehet megállítani az időt? Ha igen, akkor nincs más dolgod, mint bekapcsolni a Da Vinci TV-t vasárnap esténként. A hétfő reggel induló sulihét előtt nem árt felturbózni egy kicsit az agyat! Az agy titkai című műsor 2018. március 25-től minden vasárnap 22:00-kor vár a Da Vinci TV-n.

www.davincikids.tv
https://www.facebook.com/DaVinciKidsMagyarorszag

Da Vinci Media GmbH-ról:
A Da Vinci Media egy Berlin-központú média vállalat, amely Da Vinci Kids néven (TV csatorna és VOD applikáció) több órányi, válogatott, oktató szórakozást kínál heti hét napban, 24 órában. Emellett a Da Vinci Learning TV csatorna díjnyertes, tudományos dokumentumfilmeket is kínál, melyeket a szülők, felnőttek is élvezhetnek esténként.
Közép és Kelet-Európában, Oroszországban, Afrikában és Ázsiában összesen 90 országban, 18 nyelven vagyunk elérhetőek. 2007-es alapításunk óta ma már több mint 30 millió otthonban sugárzunk friss és motiváló tartalmakat a világ minden tájáról. Műsoraink a szórakozást a tanulással ötvözik, hogy megfeleljenek a kíváncsi gyerekek és szüleik elvárásainak.
A több mint 2500 olyan anyaggal – melyeket a nap bármely szakában, nyugodtan meg lehet tekinteni -, a Da Vinci arra ösztönzi a nézőket, hogy tegyék teljesebbé és különlegesebbé az életüket. Az ismeretanyagot lebilincselő és izgalmas elmekalanddá változtatjuk, mindezt kreatív vizuális technikák és hasznos oktató tartalmak felhasználásával. Műsoraink okosak, kísérletezők, gondolatébresztők, hitelesek és fejlesztőek. Olyan környezetet alkotunk, melyben a család együtt vehet részt a közös tanulás kalandjában.
Forrás: www.davincikids.tv