PRESSER – 1507. koncert – 2018. október 7. (vasárnap), 19.00, Papp László Budapest Sportaréna

Presser Gábor 1507. koncertjét tartja 2018. október 7-én a Papp László Budapest Sportarénában. A minden ízében különlegesnek ígérkező, önálló arénakoncertre kilenc évet kellett várnia a rajongóknak. A Művész élete és pályafutása is több jubileumot ünnepel 2018-ban, amelyek szinte kiáltottak egy nagyszabású összefoglalásért.

Omega, Képzelt riport egy amerikai popfesztiválról, La Baletta, Gyöngyhajú lány, Locomotiv GT, Mikor elindul a vonat, A padlás, A szerelemnek múlnia kell, Nagy találkozás, Magyar Dal Napja, Vígszínház, Csak dalok… Csupán néhány cím és név a legendás zeneszerző-muzsikus szakmai életének állomásaiból, amelyek szélsőségeikben és üzenetükben is egy ritka színes egyéniséget határoznak meg. A 60-as évektől napjainkig generációk éneklik örökérvényű dalait, melyek széles repertoárja többek közt olyan előadóktól is közismert, mint Zorán, Katona Klári, Révész Sándor, Kovács Kati, Demjén Ferenc vagy Rúzsa Magdi. Kitüntetéseit, zeneszakmai díjait egytől egyig édesanyjának adta, s bár a hazai popzene alapkőletételénél még nem volt jelen, máig tartó zenei kalandozásai az egyik legelismertebb Nagyágyúvá tették.

A néha rendhagyó koncerthelyszínek jó ismerője idén októberben az Arénában mutatja meg közönségének, hogy a rock, a színház és az egyszemélyes koncertek hangulata hogyan is fér el egy színpadon.

Semmiképp nem akartam „jubileumi” estet tartani. Mikor felkértek az október 7-i koncertre, azt gondoltam, legyen az előadás címe a sorszáma, ahol most épp tartok.  Az 1507. koncert” – mondja a Zeneszerző.

Presser Gábor vitathatatlanul kulturális életünk meghatározó alakja, a magyar zene élő legendája. Az 1507. koncertjének főszereplője az Arénában természetesen a zongora, de az esemény egyúttal egy páratlan karrier rendhagyó lenyomata is lesz.

Jegyek: https://presser-1507-koncert.broadway.hu/2018-10-07-19-00